Löw, çok yakından tanıdığı Halilhodzic için Kartal'a "Korkunç bir futbol zekasına sahip. Her türlü sürprize hazırlıklı olmalısın" dedi

Fenerbahçe'de şimdi tüm gözler 14 Eylül Pazar günü oynanacak Trabzonspor derbisine çevrildi. 

Fener'in teknik direktörü İsmail Kartal ise rakibi Halilhodzic'i nasıl yeneceğini düşünüyor.

Trabzonspor galibiyetine çok büyük önem veren Kartal, bu amacına ulaşabilmek için Alman Milli Takımı'nın hocası olan eski dostu Joachim Löw'e başvurdu. Dünya Kupası ikinci turunda Halilhozdic'in çalıştırdığı Cezayir'i 2-1 yenmelerine rağmen ecel terleri döken Löw, Boşnak hocanın futbol zekasına övgüler yağdırdı. Brezilya'da Almanya'yı Dünya Şampiyonu yapan Löw, "Halilhodzic'i nasıl yenebilirim" diye soran İsmail Kartal'a şunları anlattı:

Beklenmedik hamleleri var

"Halilhodzic'i Brezilya'da günlerce analiz ettim, onu yakından tanıdığımı söyleyebilirim. Son derece zeki bir futbol adamı. Dünya Kupası'nda Cezayir'in kısıtlı kadrosuyla neler yaptığını gördünüz. Onun karşısına çıktığında her türlü sürprize hazırlıklı olmalısın. Çünkü rakibinin zayıf yönlerini görüp, beklenmedik hamlelerle şaşırtan bir teknik adam. Trabzonspor'a transfer ettiği Belkalem ve Medjani de çok kaliteli. Biz Dünya Kupası'ndaki maçta stoperleri Belkalem'i geçmekte çok zorlandık. Medjani ise ön liberoda da başarılı. Fakat Belkalem aynı zamanda morali çabuk bozulabilen bir futbolcu. Bir anda sinirlenebiliyor da... Halilhodzic daima savaşçı, hırslı futbolcuları seçer ve çok koşan bir takım oluşturur. Onun karşısında en az onlar kadar savaşmalı, koşmalısın. Ancak o zaman kazanırsın."