Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Özkan Sümer 'e karşı tavır almasının ardından başlatılan imza kampanyasında öne çıkan isim olan Hasal Al'ın mazisinin de karanlık olduğu ortaya çıktı.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na karşı başlatılan imza kampanyasında, sahte imzaların olduğu öne sürülürken, çok sayıda kişinin "adalet için Fener'i yak" kampanyasına imza attığı fakat gerçeği sonradan öğrendiği iddia edildi.

2007 tarihinde Lüleburgaz'ın tarihine leke süren kişi olarak ismi hafızalara kazınan Hasan Al'ın şimdi de Trabzonspor tarihinde yaşananmamış bir olaya imza atmak istiyor. Kulüp başkanını imza ile düşüren kişilere yardımcı olarak çalışmalarını sürdüren Hasan Al'a Trabzonsporlu taraftarlar tarafından sosyal medyada ciddi anlamda tepki mesajı yağıyor.

Yönetimi düşürmek telefonu eline düşürmeden imza toplayan Hasal Al'ın 2 Aralık 2007 tarihinde oynanan Lüleburgazspor-Darıca Gençlerbirliğispor karşılaşmasında Lüleburgaz'ın teknik direktörlük görevini yürütürken de adı bir skandala karışmıştı.

11 Ocak 2008 Tarihinde Basına Düşen O Haber;

Lüleburgazspor Başkanı Siyami Aslan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK), iki futbolcunun doping cezası almasından dolayı takımın teknik sorumlusu Hasan Al'ı suçlayarak, ''Hocamızın yaptığı yanlışı futbolcularımız ödedi" dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, PFDK'nın doping maddesi kullandıkları gerekçesiyle Lüleburgazsporlu futbolcular Timur Yanyalı'ya ömür boyu, İsmail Erden'e de 2 yıl süreyle müsabakalardan men cezası vermesinden dolayı Hasan Al'ı sorumlu tuttu. 

Hasan Al'ın yaptığı hatanın faturasını futbolcuların ödediğini öne süren Aslan, Tahkim Kurulu'na gideceklerini bildirdi. 

Hasan Al'ın futbolculara verdiği ilaçtan hiçbir yöneticinin bilgisi olmadığını kaydeden Aslan, şunları kaydetti: 
''Hocamızın yaptığı yanlışı futbolcularımız ödedi. Hocamız bu iki futbolcuya ağrı kesici diye bu ilaçları vermiş. Ben bu konuda futbolcularımızı suçlu bulmuyorum. Kurul, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Bu konuda Tahkim Kuruluna giderek hakkımızı arayacağız. Ahlaksızlık yapanlar cezalarını mutlakta çekeceklerdir.'' 

Aslan, Hasan Al'ın görevine son verdiklerini de bildirdi. 

-İSMAİL ERDEN: ''HOCAMIZ BİZE VİTAMİNLER VERİRDİ''
 
2 yıl ceza alan İsmail Erden ise dopingli çıkmasına hala inanamadığını belirterek, Hasan Al'ın kendilerine vitamin hapı diye doping hapı verdiğini öne sürdü. 

PFDK tarafından verilen cezaya itiraz edeceğini ifade eden Erden, şöyle dedi: 
''Normalde hocamız bize vitaminler verirdi. Ben o vitamin haplarını bile içmezdim. Bir gün bana ve Timur'a küçük bir hap verdi. Bize vitamin hapı olduğunu söyledi. Sonradan yapılan kontrollerde doping hapı olduğu ortaya çıktı. Ben 2 sene ceza aldım hiç bir suçum yokken. Biz futboldan ekmek kazanıyoruz.''

PFDK, 2 Aralık 2007 tarihinde oynanan Lüleburgazspor-Darıca Gençlerbirliğispor müsabakasında doping kontrol örneği alınan Timur Yanyalı ile İsmail Erden'de yasaklanmış maddeler listesinde yer alan ''Efedrine'' tespit edilmesi üzerine, Erden'e 2 yıl süreyle, daha önce de bu suçu işleyen Yanyalı'ya ömür boyu müsabakalardan men cezası vermişti. 

Kurul, idareci Fatih Çolakoğlu, kulüp doktoru Murat Gerenli, masör Mevlüt Çeşmeci ve takımın teknik sorumlusu Mehmet Hasan Al'ın söz konusu müsabakada futbolcuların doping maddesi kullandığını bildikleri konusunda geçerli ve yeterli kanıt elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığı kararını da almıştı.
Editör: TE Bilişim