Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Vahid Halilhodzic, " Maçın ardından kelimeler bulmak biraz zor. Tabi ki biraz sinir var. Anlayamadığımız şeyler var. Bir haftanın içerisinde 3. maçın konsantrasyonunun zor olacağını biliyordum ama bundan daha fazla dikkatli olmamız gerekiyor. Düşünüyorum da kariyerim bir takıma hocalık yaparken ilk defa 4 gol yedim. Pozisyonlar şuan önümüzde ve birebir markajlarda yapılmadığını görüyorsunuz. Diğer taraftar ise mücadelesini ve reaksiyon göstermesini de görmek gerekir.  Son dakikaya kadar mücadele ettik. O yüzden bu konu biraz olumlu. Ama taib ki bu maçın ardından bir kaç oyuncu kendisini eleştirmesi gerekecek" şeklinde konuştu.

Yeni oyuncuların performansları ile ilgili olarak, "Sonradan forma şansı verdiğim oyuncular veya şu bu oyuncu diye dikkate almadım. Bazı oyuncular kendilerini sorgulamaları gerekir. bazı oyuncuların kendi evimizde baskı altında ruh halleri değişiyor. İlk hataydan sonra duraklama yaşadılar. Dona kaldılar oyuncularımız. Sizinde bildiğiniz gibi birçok şeyi keşfediyorum. Tabi ki bu oyunculara güveni ben verdim. Ben formayı verdim. Kendi adıma üzgünüm, oyuncular adına üzgünüm. Sizde burada sohbet ederken karşımda yediğimiz golleri görüyorum. Tamamen çok açık bir şekilde eksiklik vardı. Titiz işimizi yapmamazının nedeni olarak görüyorum."

İstifa sloganları ile ilgili, "Orda ben taraftarın dikkate almadım. Ben takımımı düşünüyordum. Gereken değişikliği yaptım. Oyuna tekrar hız katmam gerekiyordu. İleriye taşımam gerekiyordu. Aslında Özer bu kadar dakika hazır değildi. Daha kısa bir süre oynatacaktık. Ama sahada ilk yarıda ki durum tamamen fikrimi değiştirdi formayı verdim ona. Sizde gördünüz değişiklik yaptığınızda yabancı  kontenjan sorunu var. BU maçı değerlendirmek gerekirse zor bir maçtı. Sözümü bitirmeden öncede tekrar oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Beraberliği yakalamak kolay değildi onlara şapka çıkarıyorum" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Biliyorsunuz bu akşamki maçı anlatmak biraz zor. Kariyerimde ilk defa 4 gol yediğim bir takıma hocalık yapıyorum. Nasıl gol yediğimizi sizlerde gördünüz. Bazı oyuncularımız evimizde baskı altında oynuyor. Bir haftada 3 maç oynamanın zor olacağını biliyordum. Bire bir markajlarda sıkıntı yaşadık. Bunları yaşadıktan sonra bazı oyuncularımız kendini kaybetti, dona kaldı. Maçın sonuna gelmek istersek oyunculara şapka çıkarmak istiyorum. Maçın sonuna kadar savaştılar, beraberliği yakalamak için. Belki galibiyeti de kaçırmış olabiliriz. Bu maç sonrası kendime bazı sorular sormamız gerekir. Oyuncularımızın da kendilerine soru sormalılar. Çok çalışmamız gerekecek" dedi.

"Mehmet Ekici neden yoktu?" sorusuna ise Halilhodzic, "Mehmet çok yorgun, bu maçta onu oynatmam imkansız gibi bir şeydi. Diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. Diğer oyunculara da bakarım Trabzonspor'un formasını taşıyabiliyorlar mı? Neler yapabileceklerini de görmem lazım. Mehmet Ekici bir haftada oynanan 3 maçta enerjisini yeterince dağıtmıştı. Bunun dışında başka bir sıkıntısı yoktu" ifadesini kullandı.

"FENERBAHÇE'YE VERİLEN PENALTILARA VE FAULLERE BAKILMALI"

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş ve Galatasaray'ın maç takvimiyle Trabzonspor'un maç takvimi arasında fark bulunduğunun sorulması üzerine ise Boşnak çalıştırıcı, "Her kulübe aynı şekilde yaklaşılmıyor bunun farkına vardım. Hatta bunu beni cezalandırma konularında da anlamışsınızdır. Daha bir metre çıkmadan ceza verildi. Fenerbançe'nin aldığı penaltılara ve kazandığı faullere bir bakın, orada soru işaretleri var? Benim elimdeki oyuncularla o kadar işim var ki düzeltmem gereken o kadar sorun var ki. Bunlar şimdi değil daha önceden de olan işler. Türk futbolunu benden daha iyi biliyorsunuz. Bu konular hakkında daha fazla konuşursam ceza alabilirim. Sizler gerçek cevabın ne olduğunu biliyorsunuz?" dedi.
Editör: TE Bilişim