UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan'ın Videoton takımıyla eşleşen Trabzonspor'un genel sekreteri Hasan Yener, rakiplerini ciddiye almaları halinde turu geçeceklerine inandıklarını söyledi.

Yener, yaptığı açıklamada, seri başı olmalarından dolayı önceki yıllara oranla daha az güçlü diyebilecekleri bir takım ile eşleştiklerini ancak rakiplerinin Gent'i 3-0 yenip elediğini göz ününde bulundurduklarında formda bir ekiple oynayacaklarını düşündüklerini belirtti.

Bu tür maçlarda rakibi ciddiye almanın son derece önemli olduğunu anlatan Yener, ''Zaman zaman medyada dile getirilen 'lokum gibi kura' 'yok işte şöyle yaparız böyle yaparız' gibi söylemlerin yanlış olacağını düşünüyorum. Her iki maçta aynı ciddiyetle sahaya çıkıp istekli bir şekilde kazanma adına her şeyimizi ortaya koyarsak turu geçip Avrupa'daki yerimizi alırız'' dedi.

Yener, Trabzonspor'un Avrupa'daki başarılarının çok önemli olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

''Kulübün prestijinin artması ve dünya futbolunda adını duyurmasının, Avrupa arenasında oynanan maçlarla mümkün olduğuna inanıyorum. Kağıt üzerinde şanslı görünmenin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Futbol netice olarak sahada belirlenen bir oyun. Maçı ciddiye alacağız, o şekilde mücadele edersek turu geçeriz. Bunu yaparak turu geçeceğimize inanıyorum.''

Yener, geçen yıl ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir şekilde ülkemizi temsil ettik. Bu yıl da Videoton'u eleyerek ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz'' diye konuştu.