Trabzonspor kötü gidişatına dur demek için Adanaspor karşısında ölüm kalım maçına çıktı. Zor geçen maçın 51. dakikasında hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Bu karar sonrası Adanasporlu Edgar Silva kırmızı kart gördü ve Adanaspor 10 kişi kaldı. Penaltıyı gole çeviren Mehmet Ekici maçın skorunu 2-1'e getirdi. 

"YAZIK ADANASPOR'A!" 

Hakem yorumcusu Deniz Çoban da penaltı kararıyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Kararın doğru bir karar olmadığını savunan Çoban, "Trabzonspor'a verilen penaltıyı anlayamadım. Kırmızı kartı hiç mi hiç anlayamadım! Yazık Adanaspor'a...." dedi. Bu karar üzerine sosyal medya da ikiye ayrıldı.

İşte bazı yorumlar... 

Bu Özgür Yankaya bu ligin hakemi mi bakın türk futbolu kimlere kalmış yazıklar olsun 

Thomson = Özgür Yankaya 

Özgür Yankaya neresinden çıkarttı acaba penalti ve kırmızı kartı... 

Haksızlık kime yapılırsa karşıyız mustafa yumlu ve özgür yankaya ADANAYI bictiler. Belliki d.kiev maçını iyi izlemisler eyyamcilar 

Özgür Yankaya her sene skandal maç yönetirken nasıl olur da hala maç yönetir hem de Süper dediğiniz lig de. Rezillik dolu. 

Özgür Yankaya eyyama devam hak yemeyin ey hakemler bu işin ahiretide var.... 

Özgür Yankaya hakemliği, Mustafa Yumlu futbolculuğu bıraksın. 

Öte yandan olumsuz yorumların dışında kararın doğru olduğunu da savunanlar vardı. Özellikle Trabzonsporlu taraftarlar hakem kararının doğru olduğu konusunda birleşti.