Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Yener: -''3 Temmuz sürecinden bu yana hakem hatalarından çok canımız yandı.

 
''Önümüzdeki sezon daha mücadeleci, daha agresif, sahada sonuç adına her türlü mücadeleyi veren bir takım yaratmak istiyoruz''
 
-''Takımın geleceği kadar futbolcuların geleceği de söz konusu''
 
Spor Toto Süper Lig'de dün Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olan Trabzonspor'un genel sekreteri Hasan Yener, ''3 Temmuz sürecinden bu yana hakem hatalarımızdan çok canımız yandı. Hep mağdur olan Trabzonspor oldu'' dedi. 
     
Yener,yaptığı açıklamada, lig yarışının devam ettiğini belirterek, ''Yarışta iyi olmadığımız doğru ama şu anda yukardaki takımlarla çok büyük bir puan farkı yok. Galatasaray'ın mutlaka büyük bir avantajı var, doğru ama bizim ayrıca Türkiye Kupası hedefimiz var. Antalyaspor ile oynayacağız, daha sonra yarı final var. Avrupa için çok çok önemli bir hedef'' dedi. 
     
Ligi en iyi yerde, Trabzonspor adına yakışır bir yerde bitirmeye çalışacaklarını ifade den Yener, ''Oyuncu kalitesi ile sonuçların örtüşmediği gerçek ancak eksikliklerimizin de olduğunu biliyoruz. Tolunay Hocanın tespitlerine göre önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için şimdiden çalışmalara başladık. Önümüzdeki sezon daha mücadeleci, daha agresif, sahada sonuç adına her türlü mücadeleyi veren bir takım yaratmak istiyoruz'' diye konuştu. 
     
     -''Tercihler hep Fenerbahçe lehine oluyor''-     
     
Yener, Fenerbahçe maçında hakem hatalarının yenilgide önemli etken olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: 
   
''3 Temmuz sürecinden bu yana hakem hatalarından çok canımız yandı. Özellikle bu sezon hakem hataları oldukça fazla ve bunlar hep aleyhimize oldu. Lehimize olan bir tek hakem hatası yok. Dünkü maçta skor 0-0'ken golümüz verilseydi bu maçın bu şekilde olmayacağı bir gerçekti.
 
Ayrıca yediğimiz ilk gol ofsayt ama maalesef. Hakemlerin Fenerbahçe'ye hata yapmaktansa Trabzonspor'un canı yansın düşüncesinde olduklarını tahmin ediyorum. Tercihler hep Fenerbahçe lehine oluyor. Kötü futbolumuza mazeret aramıyoruz ama maçın başında golümüz verilseydi elbette onun psikolojik motivasyonu çok farklı olurdu. 
     
Bu sezon bildiğiniz gibi Bursaspor maçında verilmeyen golümüz var. Kasımpaşa ile oynadığımız kupa maçında verilmeyen golümüz var. Bunlar hep nizami goller. Bu sezon ligin 22. haftası oynandı daha henüz penaltı kullanmadık. Bunlar da gösteriyor ki 3 Temmuz sürecinde gerek o yıl gerekse de daha sonraki yıllarda hep mağdur olan Trabzonspor oldu.'' 
     
     -''En çok başkan üzülüyor''-     
     
Yener, maç sonunda taraftarların istifaya davet ettiği Sadri Şener'in herkesten çok üzüldüğünü ifade ederek, ''Taraftarın üzüldüğünden çok başkan üzülmüştür. 5 yıldır hiçbir karşılık beklemeksizin bu kulübe hizmet ediyor. Maçın devre arasında içeri geçti, son anlarda moral bozukluğu oldu ve stattan ayrıldı. Normal karşılamak lazım. İnsan acı çekiyor, üzülüyor.
 
Hiç beklemediğimiz bir sonuçtu. Herkes tabi kendi acısından başkalarının acı çektiğini düşünmüyor olabilir. Ama biz onlardan daha çok üzülüyoruz, bunu herkesin bilmesi lazım. Özellikle başkanın sorumluluğu daha çok olduğu için hepimizden çok onun etkilenmesi son derece doğaldır. Çünkü daima liderler önce eleştirilir. Liderler hedeftedir'' ifadelerini kullandı. 
     
Yener, hayatın devam ettiğini ve önlerine bakacaklarını kaydederek, ''Bundan sonra takımın geleceği kadar futbolcuların geleceği de söz konusu' diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: TE Bilişim