Katıldığı bir tv programında Trabzonspor’un Fildişili futbolcusu Zokora hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle spor yorumcusu Adnan Aybaba’ya ceza aldı.

Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Dider Zokora için TV'de katıldığı spor programında, "Hainin teki, adam değil, şerefsizin teki" ifadesi kullanan spor yorumcusu Adnan Aybaba için açılan davada nihayet karar çıktı. 
Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Zokora'nın avukatının başvurusu üzerine duruşmalara katılmayan ve ifadesi alınmayan Adnan Aybaba hakkında çıkan yakalama kararının ardından spor yorumcusu Aybaba’nın ifadesi alınırken üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. 

Davanın bugün görülen son duruşmasında ise TCK’nın 125/2 maddesi uyarınca Basın Yoluyla Hakaret suçundan yargılanan Aybaba’ya mahkeme Trabzonsporlu Futbolcu Zokora’ya hakaret ettiği gerekçesi ile 194 gün hapis cezası verildi. Sonrasında Mahkeme bu cezayı günlük 20 liradan toplamda 3 bin 880 TL Para cezasına çevirdi. Ancak ceza ertelenmedi. Aybaba’nın Zokora’ya 3 bin 880 TL para cezasını ödeyeceği ifade edildi.