Gerekçeli kararda, olağanüstü genel kurulda, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin uzatılması ile ilgili tüzük değişikliğine ilişkin oylamada, "oylama yapılmadan önce oylamaya katılan üye sayısının saptanarak tutanağa geçirilmediği" için yönetimin görev süresine ilişkin genel kurul kararının iptal edildiği belirtildi.

Davaya bakan Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin gerekçeli kararında, Trabzonspor Kulübü üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz'ın, kulübün 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan olağanüstü genel kurul kararlarının iptali istemiyle açtıkları iki ayrı davanın birleştirildiği belirtilerek, davacıların dava dilekçelerinde, kongre gündeminin 7. maddesine Trabzonspor Kulübü Tüzüğünün 68. maddesinde değişiklik yapılması hususunun eklendiğini anlattığı belirtildi.

Mahkeme, gerekçeli kararında, "Trabzonspor Kulübü Derneğinin 38. maddesinin (b) bendinin 2. cümlesi hükmü dikkate alındığında tüzük değişikliğine ilişkin 68. maddenin geçici 4. madde ile değiştirilmesine ilişkin gündemin 7. maddesi gereğince, oylama başlamadan önce oylamaya katılan üye sayısının saptanıp tutanağa geçirilmediği, bu nedenle oylamaya geçilmesinin hukuken geçerli olamayacağı anlaşıldığından bu yöndeki 68. maddenin geçici 4. madde ile değiştirilmesine dair genel kurul kararının iptaline karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Mahkemenin, davacı Recep Bakırtaş tarafından gündemin 4, 5, 6 ve 7. maddelerin görüşülmesi suretiyle hesapların kabulü ve yönetimin ibrası yönünde alınan genel kurul kararlarının iptali konusunda ise iddianın dışında bir delil ortaya konulmadığı ve Bakırtaş'ın bu yöndeki genel kurul kararlarına karşı açıkca itirazda bulunmadığı için davanın reddine karar verildiğini bildirdi.

Olayın geçmişi
Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki Olağanüstü Genel Kurulu'nda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici madde eklenmiş ve yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Davacılar Trabzonspor Kulübü üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz, mahkemeye sundukları dilekçelerde, söz konusu olağanüstü kongrede, tüzük değişikliğine ilişkin alınan Genel Kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istemişti. 
Editör: TE Bilişim