Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'dan gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. Kongre iptal kararı üzerine, "Yanlış anlaşılmasın. Koltuğa kalkmamak üzere oturmadık. Tek amacımız bize inanan, duasını eksik etmeyen insanların yüzünü kara çıkartmamak.Takımımızla gurur duyuyorum. Bu noktadan daha iyi yerlere mutlaka geleceğiz. Biz yönetim koltuğunda oturuyoruz belki şu an ama ben de bir taraftarım. Her taraftar gibi en iyisini isterim. Transfer için söylemim net: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." Dedi.

Trabzonspor ilk kez mücadele ettiği Avrupa Ligi’nde grup liderliğini elde edip bir üst tura dev bir adım atarken doğal olarak camia da başarı çıtasını yükseltti. Taraftarlar, Bordo-Mavili takımdan yeni Avrupa zaferleri ve ligde de zirve ortaklığı beklerken, transfer gündemi de hareketlendi. Takımının başarılarıyla sevinen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gelişmeleri ve bundan sonrasına dair planlarını anlattı. Radyospor’da Kuzeyin Sesi programına katılan Hacıosmanoğlu, “Elbette ki takımımızın durumuyla gurur duymaktayız. Ancak bu başarı bizi kesecek, yeter diyeceğimiz bir başarı değil. Daha iyi noktalara gelecek, Trabzonspor ve Trabzonlular’ın daha fazla gurur ve heyecan duyacağı işler yapacağız. Ben şimdi başkanlık koltuğunda oturuyorum ama özümde bir Trabzonspor taraftarıyım. Yarın öbür gün koltuktan inince yine onların yanında, tribünde olacağım. O yüzden ben de her taraftar gibi en iyisini isterim. Transfer için de söyleyeceğim şey net: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek Bosingwa ile Malouda transferlerini hatırlatıp hedefleri hakkında bilgi verdi.

"Oyuncak değil"

Son kongredeki tüzük değişikliğini iptal eden ve Aralık ayında yeni kongreye hükmeden mahkemenin kararı için de başkan Hacıosmanoğlu net konuştu: Birileri bizim yaptığımız işlerden rahatsız oluyor. Trabzonspor’u şahsi çıkarlarına alet edenleri, kulübü kafasına göre yönetenleri, geleceğini karartanları anlıyorum aslında... Şimdi bu düzen bozulduğu için isyandalar. Kongre kararı yok ortada aslında. Bu bir hukuki süreç. Mahkeme karar aldı ama işin temyiz boyutu var. Bu yanlış anlaşılmasın. Koltuğa kalkmamak üzere oturmadık. Tek amacımız bize inanan, duasını eksik etmeyen insanların yüzünü kara çıkartmamak. Çok iş yaptık demiyorum ama bir yola girdik, bu yoldan da ayak oyunlarıyla kimse bizi çeviremez. 

Sıra geldi Süper Lig’e

Avrupa Ligi’nde başarıdan başarıya koşan Trabzonspor, gözünü yarın oynayacağı Gençlerbirliği maçına çevirdi. Futbolcular, Polonya dönüşü Ankara’da kalırken, Alanzinho’nun da yer aldığı Trabzonspor kafilesi Trabzon’a gitti. Sakat olan Onur’un dışında kart cezalısı Mustafa Yumlu forma giyemeyecek. Genel sekreter Köksal Güney, Avrupa’da deplasmanda oynanan 5 maçı üst üste kazanarak tarihe geçtiklerini belirterek, “Aynı zamanda takım olma yolunda önemli gelişmeler var. Kadro daha da oturacak ve ligde de istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyoruz. Üst üste gelen başarılar bizi heyecanlandırıyor. Neden çeyrek, yarı final veya finale gitmeyelim diye düşünüyoruz. Bunları seslendirmek, heyecan veriyor” dedi.
Editör: TE Bilişim