Trabzonspor’un, İspanyol ekibi Sevilla’dan kadrosuna kattığı Stephane M’Bia’nın transferinde ilginç gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. Bir süre önce özel uçakla Trabzon’a getirilen ve prensip anlaşmasına varıldıktan sonra birçok takımın peşinde koşmaya başladığı M’Bia için apar-topar Belçika’ya giden Süleyman Hurma, Kamerunlu yıldız orta sahaya hızlı bir operasyonla üç yıllık imza attırmıştı. Kamerun ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında oynanan hazırlık maçı sonrası Süleyman Hurma, Kayserispor’dan eski öğrencisi Ariza Makukula’yla tesadüfen buluştu. 

Makukula’nın, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nın Sportif Direktörü olduğunu öğrenen Hurma, Kamerun Milli Takımı’nın teknik heyetiyle yakın ilişkileri olan Makukula’dan, M’Bia’nın transferi konusunda kendisine yardımcı olmasını istedi. Bunun üzerine Makukula, aynı otelde kaldıkları M’Bia ile bir araya geldi ve Süleyman Hurma’nın çok güvenilir bir kulüp yetkilisi olduğunu belirterek, kendisini Kayserispor’da oynadığı dönemlerden de çok iyi tanıdığını ve gözü kapalı bir şekilde Trabzonspor’a imza atabileceğini söyledi. Bu tavsiyenin ardından 1 saatlik düşünme süresi isteyen M’Bia, Trabzon’a gelmeye ikna oldu. 

Kamerunlu’nun 4 milyon Euro’luk imza parasını 2 milyon Euro’ya kadar indiren Sportif Direktör Süleyman Hurma, yıldız futbolcuyla üç yıllık resmi sözleşme imzaladı. Bordo-Mavililer, önümüzdeki salı günü Kamerunlu yıldız için görkemli bir imza töreni düzenleyecek.

Kaynak: HaberTürk