Roberto Mancini’nin, Eski Trabzonsporlu Engin Baytar’ın takımdan gönderilmesini istediği idida edilse de yönetime sadece “Kiralayın. Gelecek sezon takıma faydalı olacaktır” dediği öğrenildi.

Ga­la­ta­sa­ray Tek­nik Di­rek­tö­rü Man­ci­ni’nin, En­gin Bay­tar için “Oy­na­ma­dı­ğı za­man hu­zur­suz­luk çı­ka­rı­yor. Gön­de­ril­me­si ge­re­kir” de­di­ği id­di­ala­rı gün­dem­de­ki ta­ze­li­ği­ni ko­ru­yor. Hat­ta oyun­cu­yu Trab­zonspor ve bir­çok Sü­per Lig ta­kı­mı kad­ro­su­na kat­mak için sı­ra­ya girdi. An­cak İtal­yan ça­lış­tı­rı­cı­nın yö­ne­ti­me ver­di­ği dev­re ara­sı ra­po­run­da 30 ya­şın­da­ki oyun­cu için il­ginç bir is­tek­te bu­lun­du­ğu, “En­gin’i ke­sin­lik­le sat­ma­yın, sa­de­ce ya­rım se­zon­ ki­ra­lık ve­rin. Ye­ni se­zon­da iyi bir ha­zır­lık dö­ne­mi ge­çir­di­ği za­man ta­kı­ma ke­sin­lik­le fay­da­lı olacaktır” de­di­ği öğ­re­nil­di. Man­ci­ni’nin is­te­ği üze­ri­ne yö­ne­ti­min En­gin’i ki­ra­la­ma ka­ra­rı al­dı­ğı, 1-2 gün için­de de yeni takımının belli olacağı bildirildi.

Referansı Didier Drogba olmuştu

Tec­rü­be­li fut­bol­cu, geçen sezon Fe­ner­bah­çe ile oy­na­nan Sü­per Ku­pa ma­çın­da Cü­neyt Ça­kır’a sal­dı­rdığı için 11 maç ce­za­ya çarp­tı­rıl­mış­ ve göz­den düş­müş­tü. An­cak bu se­zon ba­şın­da sür­priz bir şe­kil­de yö­ne­tim söz­leş­me­si­ni 2 yıl uzat­mış, bunun gelişmenin per­de ar­ka­sın­da Drog­ba’nın yat­tı­ğı söy­len­miş­ti. O dönemde En­gin’in çok ye­te­nek­li ol­du­ğu­nu ifa­de eden Drog­ba, mil­li fut­bol­cu­nun ken­di­ne bak­ma­sı ha­lin­de sı­ra dı­şı iş­le­re im­za ata­bi­le­ce­ği­ni sa­vun­muş­tu. Özel bir soh­bet­te de Ga­la­ta­sa­ray’ın en ye­te­nek­li oyun­cu­su ola­rak En­gin Bay­tar’ı gös­ter­miş­ti “O gör­dü­ğüm en iyi ye­te­nek­ler­den bi­ri” de­miş­ti. Şim­di Man­ci­ni’nin En­gin için satma yerine kiralama kararı vermesinde de Drog­ba’nın etkili olmuş ola­bi­le­ce­ği ko­nu­şu­lu­yor.
Editör: TE Bilişim