UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında İtalya devi Juventus karşısında 2-0'lık mağlubiyet almasına rağmen, oynadığı futbolla beğeni toplayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Kayserispor maçını kazanarak galibiyet özlemini bitirmek istiyor.

Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın istifasının ardından, takımın başına geçen teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde sergilediği futbolla beğeni toplayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında sahasında oynayacağı Kayserispor maçını kazanarak ligdeki 4.haftalık galibiyet özlemine taraftarı önünde son vermeyi hedefliyor. Ligde oynadığı son 4 maçı Avrupa'da ise Juventus maçını kazanamayan bordo-mavililer galibiyet özlemine 5 resmi maça çıkartırken, 2014 yılında ise ilk galibiyetini yaşamak istiyor.

Bordo-mavililer ligde ve Avrupa'da oynadıkları son 5 maçta 3 beraberlik, 2 yenilgi aldı ve galip gelemedi. Beşiktaş ile sahasında 1-1, Çaykur Rizespor ile deplasmanda 0-0, Karabükspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Trabzonspor sahasında Akhisar Belediyespor'a 4-2 mağlup oldu. Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında da Juventus karşısında deplasmanda 2-0 kaybetti.

TRABZONSPOR İLE KAYSERİSPOR 36. RANDEVULARINA ÇIKIYORLAR

Trabzonspor ile Kayserispor Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapacakları maçla birlikte 36. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar oynanan 35 lig maçında Bordo-Mavililer'in 20-6 üstünlüğü bulunurken, 9 müsabakadan ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligdeki karşılaşmalarda Trabzonspor, rakip filelere 62 gol gönderirken kalesinde ise 37 gol gördü.

TRABZON EVİNDE RAKİBİNE KAYBETMİYOR

İki takım arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçlarda Trabzonspor rakibine hiç mağlup olmadı. Bordo-mavililer, Trabzon'daki 17 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, evinde 39 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.

EN FARKLI GALİBİYET

İki takım arasında en farklı galibiyetleri ise Trabzonspor takımı 1994-95 sezonunda 5-2'lik, 2008-09 sezonunda 4-1'lik sonuçla elde etti. En gollü maç ise 1997-98 sezonunda Kayseri'de Trabzonspor'un 6-5'lik üstünlüğüyle sona eren karşılaşma olmuştu.
Editör: TE Bilişim