Son maçında Erciyes'i 5 golle deviren Trabzonspor'da Hami Mandıralı adeta devrim yaptı. Mustafa Akçay döneminde deplasmanda sadece 1 galibiyet alabilen bordo- mavili ekip, Mandıralı ile dış sahada yenilgi görmedi.Mandıralı'nın yönetiminde deplasmanda 2 galibiyet, 4 beraberlik alan Fırtına, diğer istatistiklerde de grafiğini yukarı çevirdi. 

MANDIRALI İLE 6 GOL YEDİLER
Kariyerinin en uzun süre gol yememe rekorunu Hami Mandıralı ile egale eden kaleci Onur Kıvrak, genç teknik adamla beraber 10 maçta 6 gol kalesine gördü.Defans yönü de öne çıkan bordo mavili takım, Akçay'ın son 10 maçında rakiplerine 172 şut şansı tanıyıp 17 gol yerken, Mandıralı ile 125 şut şansı tanıdı ve 6 gol yedi. Öte yandan bu 10 maçın 6'sında ise kalesinde gol görmedi. 

TAKIM İÇİ UYUM ÜST SEVİYEDE
Göreve gelir gelmez Mustafa Reşit Akçay'ın değişmezlerinden olan Florent Malouda'yı kadrodan kesen, disiplinsiz davranışlarıyla arkadaşlarının tepkisini çeken Zokora ve Colman'ı ise kadro dışı bırakan Mandıralı, takımda huzur ortamı yarattı. Trabzonspor'da pas ve şutların gole dönüşme yüzdesi de yükseldi. Akçay yönetiminde son 10 maçında 58 şutta 16 gol bulan bordo mavili takım, Hami Mandıralı ile beraber 51 şutunda 18 gol attı.