Yönetimin geçen sezon Akçay’ın ekibindeyken kendilerine bir santrafor almadığını söyleyen Hami Mandıralı, “Şimdi Halilhodzic’e 22 oyuncu alıp, yeni bir takım yaptılar” dedi

Trabzonspor ile sözleşmesini feshetmediğini söyleyen Mandıralı, “Bana gelip para karşılığında sözleşme fesih teklifi yaptılar ama kabul etmedim. Ben ancak Trabzonspor’dan onure edilerek ayrılırım” dedi

Akçay’ın istifasından sonra aslanlar gibi 14 maçta en iyi şekilde Trabzonspor’u temsil ettiğini de söyleyen Mandıralı, “Ben o genç kadro ile ligde 10.sıradan 4.sıraya yükseldim. Gençlere ‘Dik oynayın’ dedim onlar da dik oynadı. Bana o görevi layık görenleri mahcup etmedim. Tüm oyunculardan Allah razı olsun, yüzümü kara çıkarmadılar. Sıkıntılı bir zamanda Trabzonspor’u Avrupa’ya taşıdık. Biz o dönem puan savaşı verirken, kimse yönetimin ve benim haberim olmadan düğün yapamaz. Bu düğüne de kimse izinsiz gidemez. Biz başarıyı isteyenlerle 14 maç aslanlar gibi mücadele ettik” dedi.

Kulüpteki geleceği ile ilgili de konuşan Mandıralı, “Başkan yardımcısı Ali Uzunay ile görüştüm. Bana belli bir para karşılığı sözleşme fesih teklifi yaptılar. Kabul etmedim. Trabzonspor ile hiçbir zaman para konuşmayacağımı söyledim. Ben o kulübe yardımcı antrenör olarak gelirken de benim maaşımı Fatih Tekke belirledi fiyatı o yazdı. Benim Trabzonspor’dan onure edilerek, kimseye zararı dokunmadan ayrılmam lazım. Beni onure etmeleri lazım. Nasıl yapacakları da yönetime kalmış. Yabancılar gelirken para alıyor, giderken para isteyince profesyonel, biz para konusu yapınca paracı oluyoruz. Benim paracı olduğumu düşünüyorlarsa varsın düşünsünler. Ben Schalke’ye giderken, para kazandırıp gittim. Para almadan oynadığım dönemler oldu. Kimse gelip ‘aferin’ demedi” dedi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Uzunay’dan konu ile ilgili haber beklediğini söyleyen Mandıralı, “Kharkiv maçı öncesinde bana, ‘Oturup konuşacağız. Bu işi halledeceğiz’ dediler. Ben şu an onlardan haber bekliyorum. 2 yıllık daha sözleşmem var. Ben sözleşmemi feshetmeyeceğim. Ya onlar feshedecek, ya da oturup konuşacağız. Onure edilerek herkes mutlu şekilde ayrılacağız. Eğer benimle konuşmazlarsa, onure etmezlerse bende haklarımı aramak için gereken mercilere girişim yapacağım. Gereken yerlere başvuracağım. Benim tek kırgınlığım, madem Halilhodzic’i getireceklerdi, beni neden 1.5 ay beklettiler. O dönem bana 8 tane teklif geldi. Zamanında söylenseydi bana, ben şimdi bir takımda teknik direktördüm. Herkes ekmeğinin peşinde. Beni mağdur ettiler, ekmeğimi engellediler. Başkan çıkıp, ‘Onu ben getirdim. Herkes Hami’ci oldu’ diyor. Herkes Hami’ci değil. Herkes doğrucu. Doğrunun yanında” dedi.

Trabzonspor’da ileride Teknik Direktörlük teklifi geldiğinde kabul edeceğini de söyleyen Mandıralı, “Her zaman kişilerin değil, Trabzonspor’un emrinde oldum. Halen daha öyleyim. Ben Trabzonspor’un askeriyim. Bana ne zaman ihtiyaç duyulursa, koşa koşa giderim, uçarak giderim. Benim tek derdim Trabzonspor. Kişiler gelip geçicidir. Kalıcı olan ise Trabzonspor’dur. Hocalarda gider, yönetimlerde gider. Futbolcularda gider. Ama Trabzonspor orada kalır. Beni oraya başkan getirdi. Ben de zor imkanlarla aslanlar gibi 14 maça çıkıp, en iyi şekilde Trabzonspor’u temsil ettim” dedi.

(günebakış)
Editör: TE Bilişim