Yayıncı kuruluş Lig Tv'de yorumculuk yapan eski Alman hakem Markus Merk, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maça damga vuran ve çok tartışılan gol pozisyonunu değerlendirdi. Merk pozisyonun gol olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Trabzonsporlu Adrian'ın vuruşunu son anda Fenerbahçeli Egemen Korkmaz'ın kafayla çıkarmış ve bu pozisyonda orta hakem Bülent Yıldırım 'devam' kararı vermişti.
Markus Merk yaptığı açıklamada, "Öncelikle Adrian'ı tebrik etmek gerekiyor; çok isabetli bir şut çıkardı. Egemen'i de tebrik etmek lazım, pozisyonu iyi okudu ve kaleye koştu. Topun çoğu çizginin gerisinde ama tamamı değil. Kurala göre hepsinin geçmesi lazım. Yüzde 80'i çizginin gerisinde ama yüzde 100'ü değil. Bunu hiçbir yardımcı göremez. Kolay pozisyon değil. Benim fikrime göre bu pozisyon gol değil. Kale çizgi hakemi de olsa bu pozisyonu göremeyebilir. Bu pozisyonda hakemi suçlayamayız. Burada piero gol diyor ama bana göre değil. İşin kolayına kaçıp ben de 'gol' diyebilirdim ama bana göre gol değil" diye konuştu.

KUYT'A PİERO OFSAYT DEDİ

Öte yandan Lig TV pierosu, Fenerbahçe'nin ilk golünde Sol Bamba'nın ters vuruşundan önce Dirk Kuyt'un 11 cm ofsaytta olduğunu tespit ederken, Markus Merk ise bu pozisyonla ilgili olarak, "Ben maçı izlerken de söyledim, benim için klasik pozisyon klasik hizada. Piyero 11 cm ofsayt desede, benim için bu pozisyon hizada. Yardımcıyı bu pozisyon için suçlayamayız" dedi.