Joao Perreira ve Mas Budapeşte'de takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Lig Yeniden Başlıyor

Emmanuel Mas: Lig yeniden başlıyor en başta kendimize güvenle başlamalıyız bütün takımların hedefi var. Ligi en üst seviyede biterek belki şampiyon olarak belki şampiyonluğa yakın bitirerek ligi sonuçlandırmalıyız.

Mas ve Perreira Arasında ki Dostluk

Joao Perreira: Belki de bu ilişkinin başlama sebebi aynı zamanda takıma katılmamız oldu. Aynı polizyonda sayılıyoruz hemen hemen hayat ve yaşayış tarzlarımız çok benziyor. İkimizinde köpekleri var onlarla birlikte geziyoruz. Mas'ın benden bir farkı var onun çocukları var benim yok. Çok ortak yönümüz olduğu için benziyoruz.

Emmuneal Mas: Aynı şekilde söyleyebilirim aslında aynı zamanda geldik aileye düşkünüz ikimizde Avrupalıdan çok bir Latin gibi duruyor. Söylediğim gibi yaşayış tarzımız belki de köpeklerimizin olması bu şekilde takım içinde şakalaşmamıza neden olmuş oldu.

Trabzon Şehrini ve Taraftarını Nasıl Tanıdılar?

Joao Perreira: Futbola başladığımda profesyonel anlamda daha güçlü olmam gerektiğini düşündüm. İnsanlar hata yapsanızda umrunda olmuyor İspanya'da sonuçta orada elli bin kişinin önünde top oynuyorsunuz. Aslında futbola sağ açık olarak başladım. Dediğim gibi İspanya'da insanlar hata yapmaktan korkmuyor. Aslında orada futboldan çok daha fazla zevk almayı öğreniyorsunuz. Bu yüzden ben sadece futbola baktığımda futboldan zevk almam gerektiğini ve en iyi şekilde oynamak gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda futbolda iletişim çok önemli sahaya çıktığınızda özel kişisel arkadaşlığınız kalmıyor. Mas'a nasıl samimi davranıyorsam diğer arkadaşlarıma da aynı şekilde davranıyorum. İletişim olursa diğer takımlara karşı savaşabilirsiniz. Şehir ve taraftarlar anlamında daha önce Trabzon'da oynayan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre takımı adına herşeyi yapan bir fanatik taraftar grubu olduğunu öğrendim, özellikle yeni açılan stadın ilk maçında full taraftara oynadık bu çok iyi geldi. Üzüntü anlamında bir kaç maç kötü gidince statta ki taraftar sayısının düştüğünü gördük, Mas ile birlikte üzüldük çünkü bu şehiri seviyoruz. Onları kötü zamanda da stadyuma bekliyorum.

Emmanuel Mas: Ben hem kendim hakkında hem Joao hakkında şöyle söyleyebilirim Joao futbol okulunda kendini geliştirmiş. Ben Arjantin alt yapısından geliyorum. Bana göre Joao daha çok atak yapmayı seviyor tabi ki yetiştiği okul ve futbolundan dolayı daha tecrübeye sahip birisi. Belki de Joao'nun sahada ki hırsı kendi kişiliğinden kaynaklanıyor.

Cristiano Ronaldo mu, Messi mi?

Joao Perreira: Şunu söyleyebilirim sonuçta ben Portekiz'liyim Ronaldo arkadaşım. Sonuçta bu noktalara gelirken Ronaldo'nun nasıl çalıştığını ve hak ettiğini bizzat gördüm. Tabi ki de ben Ronaldo diyeceğim sonuçta Messi'nin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Belki de Ronaldo kadar çalışmasına gerek yok Messi'nin Allah'tan gelen bir yeteneği var. Şuan da en iyisi Ronaldo. İkisinin tek dez avantajı ikisinin de aynı dönemde oynuyor olması. İkisine karşı da oynadım, ikisine karşı da oynamak istemem. 

Emmanuel Mas: Kesinlikle Messi'ye karşı oynamak istemem ikisi de iyi oyuncu ama Messi'ye karşı oynamak istemem. Düşünün ki karşımda Messi var topla geliyor ne düşünebilirsiniz ki? 

Messi, Mas'a Oynadığı Takımı Trabzon'u Sordu mu? Aynı Şekilde Ronaldo, Perreira ile Konuştu mu?

Joao Perreira: Ben şuanda Milli takım için yaşlıyım zaten gidemediğim için bu mevzuyu konuşmadım. Bu soruya pek cevap veremeyeceğim.

Emmanuel Mas: Şunu söyleyebilirim Messi karakter olarak çok sessiz sakin bir insan. Çok fazla konuşmayı sevmiyor. Bu konuda bir diyaloğum olmadı. Higuain, Di Maria, Mascherano bana bu soruyu sordu kendileri Trabzon'u merak etti. Ligi kendilerine anlattım, çok yarışmacı bir lig. Onlarla iletişime geçtim fakat söylediğim gibi Messi ile böyle bir diyaloğa girmedim. 

Trabzon'a geliyorken ne umdular, ne buldular?

Joao Perreira: Ben Lizbon'dan geliyorum. Baktığımızda Lizbon gibi plajı var, Mas ya da benim gibi oyuncular evde olmayı seven tipte oyuncularız. Hava gerçekten güzel, sadece Lizbon'da hiç kar yağmaz. Biz çok fazla şeye ihtiyaç duymuyoruz zaten. Bende kız arkadaşımla yaşıyorum dışarıya çıkıyorum yemek yeyip eve geliyorum. Lizbon'a kıyasla küçük bir şehir lakin tek sorunum gelmeden önce İngilizcemi geliştirmek istiyorum şimdi sanırım dışarıya çıkarken Türkçe öğrenmek istiyorum.

Emmanuel Mas: Ben Arjantin'de büyüdüm, Trabzon'dan çok daha küçük bir şehir hiç daha yağmur durmaz şuanda gerçekten çok soğuktur. Trabzon benim için büyük bir şehir olarak geldi ailemle birlikte çok güzel zaman geçirebilirim. Kendi şehrime göre çok güzel çok büyük bir şehir.

Editör: TE Bilişim