Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Trabzonspor’un son Beşiktaş maçı sonrası yaşanan haksızlıklar gündem oldu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TFF’nin kınanmasını isteyerek, “Sistematik hale gelen bu haksızlıklara karşı bir şeyler yapılmadığı zaman bu tür haksızlıklar devam ediyor. Geçmişte hakem Cem Papila’nın bir kararına karşı Meydan’da yürüyüş yapılmıştı. O nedenle şehrimizi bu tarz reaksiyonlarda son zamanlarda sessiz ve yetersiz buluyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanının organizasyonuyla Trabzonspor kulüp başkanlığın da katılımıyla bir organizasyon yapılması gerektiğini söyleyen Genç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in istifaya davet edilmesini ve kınanmasını talep etti. Bunun üzerine B.B Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, organizasyon için Trabzonspor Yönetimi ele temasa geçilmesi için çalışma yürüteceklerini ifade ederken kınama için de parti grup başkanlarının yazılı önerge hazırlamasını istedi. 

MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır ise, geçen sezon Galatasaray-Trabzonspor maçında Deniz Ateş Bitnel’in hatalı kararlarını hatırlatarak, “Türk Futbolunda kara bir el dolaşıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araştırma komisyonu kurulması dahil TFF Merkezi Hakem komitesi gibi kurumları yeniden gözden geçirilmesi incelenmesi hatta soruşturulması konusunda bir an önce girişimlerde bulunmalıdırlar. Trabzonspor’a siyaset kongrelerde değil, bugün lazımdır. Çünkü biz adalet istiyoruz” dedi.