Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü’nde olan Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde yer alan stadın isim sponsorluğu konusunda Medikal Park markası ile anlaşıldığının kamuoyuna duyurulmasının ardından genel müdürlüğün kulübe ihtarname yollayarak anlaşmanın iptalini istediği öğrenildi. 

Spor Genel Müdürlüğü’ne ait tesislere ad verme yönetmeliği isim değişikliklerinin genel müdürlüğün teklifi ve bakanın onayı olmadan değiştirilmeyeceğini emretmesine rağmen bordo-mavililerin Ankara’dan onay almadan isim değişikliğine gitmesi kulübü zor durumda bıraktı. Öte yandan Akyazı stadının henüz Trabzonspor’a tahsisinin gerçekleşmediği ve bordo-mavili kulübün stadı haftalık olarak SGM’den kiraladığı belirlendi. 

Bordo-mavililerin uzun süreli olarak kiralanması konusunda genel müdürlükle görüşmelere başlamasına karşılık, 29 ocak da duyurulan Medikal Park Arena isim sponsorluğu ise mevzuatlara aykırı davranılması nedeniyle iptal oldu. TFF başta olmak üzere tüm resmi yayın organları stadın ismini ‘Yeni Stat” olarak adlandırmasına karşılık Trabzonspor kulübünün resmi sitesinde usule aykırı olmasına rağmen stadın hala Medikal Park Arena olarak yazılması dikkat çekti. 

Bordo-mavili kulübün geçen hafta isim sponsorluğunun iptali konusunda Ankara’dan gelen ihtarnameden sonra taraflarla yeniden görüşmelere başladığı bildirildi. SGM’nin geçmişte Türk Telekom Arena stadının devri ve sponsorlukları konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı yönetmelikte değişikliğe giderek özellikle ad verme işleminde bakan onayını şart koşmuştu. 

Özellikle Türk Telekom Arena’nın “hakları” konusunda Galatasaray kulübü ile yaşanan sıkıntılardan sonra işi sıkı tutan ve yönetmelik konusunda hassas davranan bakanlığın ve genel müdürlüğün Vodafone Arena konusunda da yine stad ismi konusunda Beşiktaş ile henüz mutabakata varamadığı öğrenildi.