Trabzonspor'un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Trabzonspor’u el birliğiyle bu duruma getirdiler. Herkesin sahiplenme özelliği farklı. 1 milyar TL civarında borç var. Herkesin gözü benim yaptığım tesislerde, tesisleri satıp para kazanmak derdindeler. Nasıl borç durumunun düzeleceği konusunda da umutlu değilim. Yeniden yapılanmak, bu kadar yabancı ile mümkün değil.

Alt yapından gelen oyuncuların yer aldığı bir takım halindeydik, şimdi adını bilmediğimiz bir sürü yabancı futbolcu var. Milli takımda da bir başarı göremiyoruz. Trabzonspor için söylenebilecek fazla bir şey yok. Başarı yok, borç çok.

Rıza Çalımbay’ı severim, ancak geldikten sonra mevcut kadro ile bunları yapabiliyor. Tek başına Rıza’nın yapabileceği çok bir şey yok. Yönetimin sorumluluğu çok ağır. Futbolcuların, maksimum verimi vermesi lazım. Yönetim de bu anlamda iyi çalışmalıdır. Rıza Çalımbay, gelince üst üste maçlar kazandı. Orada da kafamda soru işaretleri var, sonra ne oldu bilinmiyor. Puan farkı da baya açıldı.

Mevcut yönetim baya değişti, yedeklerle takviye yapıldı. Yönetim sıkıntısı sebebiyle kongreye gidilebilir. Güven de tazelenebilir, yönetim komple de değişebilir. Buna herkesin saygı göstermesi lazım.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’e, Trabzonspor’un ihtiyacı var. Satmak için tedbir alınması gerekiyor.

Burak Yılmaz, gol atmaya Trabzonspor’da başladı. Ancak sadece Burak Yılmaz’ın golleriyle bu takım yürümez. Kaleci dahil herkes gol atmalı.

Avni Aker, stadın bulunduğu arsayı Trabzonspor kulübüne bağışlamıştı. Adının unutulmaması lazım. Bu konuda çalışmalar devam ediyor." (Ajansspor)