Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, şampiyonluğun kendilerine verilmemesi nedeniyle Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirten Şakar, hukuki haklarını sonuna kadar sürdüreceklerini kaydederek, "Hakkımız olan şampiyonluğun bize verileceği (geçtiğimiz yıl genel seçimlerden) seçimlerden önce verilmiş bir sözdü. Ama maalesef seçimden sonra verilen sözler unutuldu. Biz hukuken haklarımızı devam ettiriyoruz. Sonuna kadar devam ettireceğiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağız. İlgili kurumlara başvuracağız. Hukukçularımızın nezlinde gerekli şeyleri yapıyoruz. O konuda bir sıkıntı yok süreç devam ediyor" dedi.
Mersin İdmanyurdu maçında kötü bir futbol sergilediklerini söyleyen Şakar, "Mersin maçında galibiyet bizim hakkımız değildi. Oyuncularımızı tanımakta bizlerde zorluk çektik. Ama bu böyle devam edecek değil oyuncularımız bunun bilincindeler kötü oynadıklarını kabul ediyorlar. Ben ümit ediyorum Kasımpaşa maçında buna bir son verip tekrar bir çıkışa geçeceğiz. Zaten ligin henüz başları sayılır. Daha 6. hafta 4 puan kapatılmayacak bir puan değil. Ben umuyorum ki oyuncularımız Kasımpaşa maçıyla bir çıkışa geçeceklerdir. Bu çıkışımız ligin sonuna kadar inşallah en üst yerde Şampiyon olarak ligi tamamlarız" şeklinde konuştu.
Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Şakar, "Bu konuyu burada dondurmak istiyoruz. Çünkü hep bu camianın insanlarıyız. Bunlar faydası olmayan tartışmalar. Bizim hep birlikte beraber olmamız gerekiyor.Biz çok önemli bir sınav veriyoruz kulüp olarak burada hep beraber güçleri birleşmemiz gerekir" diye konuştu.