Spor Toto Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı maçta kazanan 3-2'lik skorla Trabzonspor oldu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Mehmet Ekici, 24. dakikada Sefa Yılmaz ve 53. dakikada Özer Hurmacı atarken, İstanbul Başakşehir'in sayılarını 18. dakikada Mahmut ve 26. dakikada Visca kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 33 puana çıkarken, Başakşehir 32 puanla haftayı noktaladı. Spor Toto Süper Lig 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa'yla karşılaşacak. İstanbul Başakşehir ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

FIRTINA SAHAYA EKSİK ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig'de, İstanbul Başakşehir'i ağırlayan Trabzonspor, sakatlık ve cezalar nedeniyle as oyunculardan yoksun bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo mavili takımda, Bosingwa, Belkalem, Yusuf Erdoğan, Waris, Onur Recep Kıvrak, grip geçiren İshak Doğan ile cezalı oyuncular Erkan Zengin, Cardozo ve Salih Dursun olmak üzere 9 futbolcu kadroda yer alamadı.

Karadeniz temsilcisinde savunmanın solunda İshak Doğan'ın yerine Musa Nizam forma giydi. Sağ bekte Salih Dursun ve Bosingwa'nın yokluğunda orta saha oyuncusu Fatih Atik, görev yaptı. Forvette ise Cardozo'nun yerinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'a karşı 2 gol atan Yatabare oynadı.

ZEKİ YAVRU AYLAR SONRA...

Ligin 7. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 4-4 biten Gaziantepspor maçının ardından kadro dışı bırakılan ancak geçen hafta Fenerbahçe maçı öncesi affedilen Zeki Yavru da yedek kulübesinde yer aldı. 23 yaşındaki futbolcu, 12 hafta sonra maç kadrosuna alındı.

İstanbul Başakşehir'de ise kart cezalısı Semih Şentürk, kadroda yer almadı.

ÖZGECAN UNUTULMADI

Trabzonsporlu taraftarlar, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı. Bordo mavili taraftarlar maç öncesi "Özgecan'ın katili idam edilsin" diye tezahürat yaptı.

İLK YARI GOL DÜELLOSU GİBİ

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası tam bir gol düellosuna sahne oldu. Trabzonspor 14'te Mehmet Ekici'nin frikik golüyle öne geçerken 4 dakika sonra Başakşehir'de Mahmut Tekdemir sahneye çıkarak skoru eşitledi.

13. dakikada kazanılan serbest vuruşta Trabzonspor'un yıldızı Mehmet Ekici topu başına geçti ve müthiş bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu. Bu golün 4 dakika sonrasında sağ kanattan çizgiye inen Alpaslan ceza alanına girip yerden pasını Mahmut'a verdi ve Mahmut'un ayak içi düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. ve 18. dakikada skor 1-1'de eşitlendi.

TRABZON KAÇTI BAŞAKŞEHİR YAKALADI!

Maça eşitlik geldi ancak mücadeledeki keyif azalmadı. Trabzonspor, 24. dakikada Sefa Yılmaz ile yeniden öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Sefa ön direkte şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golün 2 dakika sonrasında Başakşehir Visca ile skoru yeniden eşitledi. Rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Visca, çalımlarla ceza yayına kadar gidip kaleye vuruşunu yaptı ve Fatih'in de ayağına çarpan top kaleci Hakan'ı yanılttı ve top Hakan'ın üzerinden ağlarla buluştu.

İlk yarı 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI!

Trabzonspor, ilk yarısında 4 gol olan karşılaşmanın ikinci yarısına da golle başladı. Özer Hurmacı, 53. dakikada uzaklardan attığı golle takımını 3-2 öne taşıdı. Özer, rakip ceza alanı dışında topla buluştu ve kaleye sert bir şut gönderdi. Rakibi Ayhan'a da çarpan top kaleci Volkan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

SON BÖLÜM TEMPOSUZ...

Trabzonspor'un Özer'in golüyle skor avantajını yeniden ele almasının ardından karşılaşmada tempo düştü. 82. dakikada Aytaç Kara'nın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta top üst direkten dışarı gitti. Özer'in golünden sonra mücadelenin ikinci yarısındaki en önemli pozisyon bu oldu.

Karşılaşma 3-2 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN DETAYLAR

90'Sol kanattan gelişen Başakşehir atağında Mahmut'un ceza alanına ortasında top kaleci Hakan'da kaldı.
90'Çok etkili gelişen Trabzonspor atağında Aytaç'ın yerden pasında Medjani'nin ceza yayından vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.
90'Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
89'Başakşehir sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
88'Bu değişiklik ile birlikte iki takımın da oyuncu değişikliği hakkı kalmadı.
87'Trabzonspor'da Mehmet Ekici, alkışlarla oyunu terk ederken Uğur Demirok oyunda.
86'Geride kalan bölümde Trabzonspor 231, Başakşehir 210 kez isabetli pas yaptı.
85'Başakşehir, beraberlik golünü arıyor... Trabzonspor tüm hatlarıyla savunmada.
84'Başakşehir'de Doka'nın yerine Enver Cenk Şahin oyunda.
83'Topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %55'e %45 üstünlüğü bulunuyor.
82'Trabzonspor, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in ortasında kafalardan seken topa sol çaprazında bulunan aytaç harika vurdu ve top üst direkten döndü.
80'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Doka'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
79'Gelişen Başakşehir atağında sol kanatta topla buluşan Epureanu'nun ceza alanına ortasında Mustafa topu kornere gönderdi.
78'Başakşehir'de Jeremy Perbet'nin yerine Hüseyin Altuğ Taş oyunda.
77'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Fatih'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
76'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Mehmet Ekici yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti. Mehmet Ekici sakatlık geçirdi ve ardından oyun durdu. Daha sonra oyun hakem atışıyla başladı. Mehmet Ekici oyunda.
75'Kullanılan serbest vuruşta Doka'nın ceza alanına ortasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
74'Gelişen Başakşehir atağında sol kanatta topla buluşan Doka, Aytaç'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
73'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in pasında ceza alanına giren Aytaç'ın dar açıdan kaleye şutunda top yandan az farkla dışarıya çıktı.
72'Oyunun son bölümünde tempo iyice düşmeye başladı. Mücadelede 2 kez öne geçmesine rağmen gollere engel olamayan Trabzonspor, 3. golün ardından daha kontrollü oynamaya başladı.
70'Trabzonspor'da Musa Nizam'ın yerine Mustafa Akbaş oyunda.
69'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Sefa'nın pasında topla buluşan Özer, ceza alanına girip yeniden Sefa ile oynadı ama savunma araya girdi.
68'Gelişen Başakşehir atağında Epureanu'nun ceza alanına ortasında savunmada Aykut topu uzaklaştırdı.
67'Başakşehir'de Stephane Badji'nin yerine Mehmet Batdal oyunda.
65'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Sefa'nın uzak mesafeden şutunda sonuç çıkmadı.
64'Başakşehir'da Doka, ceza alanı dışından kaleye çok sert bir şut çekti ama Hakan gole izin vermedi.
63'Bordo mavili ekipte kartların sayısı artmaya başladı. Özer de sarı kart gördü.
62'Başakşehir sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ferhat'ın ortasında uzak kale direği yakınlarında Perbet'in kafa vuruşu kaleci Hakan'da kaldı.
61'Trabzonspor'da bu kez Aykut Demir, sarı kart gördü.
59'Trabzonspor yarı alanında topla buluşan Alpaslan, Aytaç'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Aytaç sarı kart gördü.
58'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında Aykut'un kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.
57'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında savunmada Yalçın topu kornere gönderdi.
56'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ceza alanına ortasında Sefa, Ferhat'a faul yaptı.
55'Başakşehir yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Fatih, Perbet'e faul yaptı.
54'Bordo mavililer, 3. golün ardından biraz daha kontrollü oynamaya başladı.
53'Trabzonspor'da Özer, rakip ceza alanı dışında topla buluştu ve kaleye sert bir şut gönderdi. Rakibi Ayhan'a da çarpan top kaleci Volkan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu. Özer'den güzel bir gol...
53'GOL! Özer Hurmacı
51'Başakşehir çok etkili geldi. Uğur'un sağ kanattan ortasında Perbet'in indirdiği topa Alpaslan çok sert vurdu ama top az farkla üstten dışarıya gitti.
50'Karşılaşmanın ikinci yarısı düşük tempoda başladı. Top Trabzonspor'da...
49'Bir başka Başakşehir atağında Visca'nın kaleye şutunda top kaleci Hakan'da kaldı.
48'Sağ kanattan gelişen Başakşehir atağında Uğur, son çizgiye kadar indi ama Musa araya girerek topu taca gönderdi.
47'Gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden kaleye şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.
46'Trabzonspor'da ikinci yarıda Mustapha Yatabare'nin yerine Deniz Yılmaz oyunda.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
 D.A.Trabzonspor - Başakşehir mücadelesinin ilk yarısı 2-2 sona erdi.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında Constant'ın kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.
45'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Mahmut, Mehmet Ekici'ye faul yaptı.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
45'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında Medjani'nin dokunduğu top kaleyi bulmadı.
44'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Sefa, son çizgiye kadar indi ama rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve Trabzonspor kornere kazandı.
42'İki takım da atak yönlerine göre sağ kanatları daha etkin kullanıyor. Visca ile gelişen Başakşehir atağında Visca, ceza alanına kadar girdi ama topu rakibine kaptırdı.
41'Bu arada Trabzonspor'da kaleci Hakan Arıkan bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
40'Bu kez gelişen Başakşehir atağında sağ kanattan son çizgiye kadar inen Uğur'un kale sahasına yerden pasında top kaleci Hakan'da kaldı.
39'Gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın sağ kanattan ceza alanına yerden ortasında Özer topu düzeltip vurdu ama top savunmadan sekti.
38'Topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %61'e %39 üstünlüğü bulunuyor.
37'Başakşehir rakip ceza alanı yakınlarından serbest vuruş kullandı. Doka'nın ortasında kafalardan seken topa son olarak Epureanu vurdu ama sonuç çıkmadı.
36'Bordo mavililerin atakları devam ediyor. Fatih'in sağ kanattan ceza alanına ortasında kaleci Volkan topu iki hamlede topu kontrol etti.
35'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Aytaç'a sert bir müdahalede bulunan Stephane Badji sarı kart gördü.
34'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Musa'nın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
32'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Özer, Alpaslan'a faul yaptı.
31'Kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa ceza alanı dışından Özer vurdu ama top kaleyi bulmadı.
30'Bordo mavililer yine sağ kanattan geldi. Fatih'in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
29'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yatabare'nin pasında topla buluşan Constant'ın ceza alanına ortasında Epureanu topu karşıladı.
28'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Fatih'in ceza alanı yakınlarından ortasında kaleci Volkan yerden seken topu kontrol etti.
27'Trabzon'da gol yağmuru devam ediyor. Trabzonspor maçta 2 kez öne geçmesine rağmen Başakşehir beraberlik gollerini bulmayı başardı.
26'Başakşehir atağında rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Visca, çalımlarla ceza yayına kadar gidip kaleye vuruşunu yaptı ve Fatih'in de ayağına çarpan top kaleci Hakan'ı yanılttı ve top Hakan'ın üzerinden ağlarla buluştu.
26'GOL! Edin Visca
25'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda geride kalan 24 dakikada tam 3. gol. Trabzonspor:2-1:Başakşehir
24'Yine aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ön direğe ortasında Sefa'nın etkili kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.
24'GOL! Sefa Yılmaz
23'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına yerden ortasında Özer'in gelişine vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
22'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Fatih, Ferhat'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
21'Bordo mavili oyuncular kendi aralarında pas yapıyor. Trabzonspıtlu taraftarlar desteklerini sürdürüyor.
20'Başakşehir yarı alanında Alpaslan, Aytaç'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19'Başakşehir takımının kaleyi ilk bulan şutu golle sonuçlandı.
18'Sağ kanattan gelişen Başakşehir atağında Alpaslan ceza alanına girip yerden pasını Mahmut'a verdi ve Mahmut'un ayak içi düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu.
18'GOL! Mahmut Tekdemir
17'Bir başka Trabzonspor atağında Mehmet Ekici, rakibinden çok iyi sıyrılıp kaleye uzak mesafeden vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
16'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Özer, Badji'ye faul yaptı.
15'Bu arada Başakşehir'de Yalçın Ayhan bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
14'Ceza alanı ön bölümü hafif sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin sağ ayağıyla sağ köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu. Mehmet Ekici güzel gollerine bir güzel gol daha ekledi.
14'GOL! Mehmet Ekici
12'Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti ama aynı anda Mehmet'e faul de yapıldı.
10'Bir başka Trabzonspor atağında Fatih, sağ kanatta son çizgi yakınlarından ceza alanına orta yapmak istedi ama topun taca çıkmasına engel olamadı.
9'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topa Yatabare ceza yayından vurdu ama top üstten az farkla dışarıya gitti.
8'Orta alanda bu kez Mehmet Ekici, Doka ile ikili mücadeleye girdi ve rakibine faul yaptı. Geride kalan bölümde yapılan faullerden dolayı oyun çok fazla durdu.
7'Bu kez gelişen Başakşehir atağında Uğur'un son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunmada Aykut topu karşıladı.
6'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Constant, Doka'ya faul yaptı.
5'Trabzonspor, rakip ceza alanına oldukça yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet Ekici'nin ortasında savunma topu karşıladı.
4'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kavisli giden top herkesi aştı.
3'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
2'Başakşehir yarı alanında topla buluşan Badji, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
1'Mücadele Başakşehirli oyuncuların vuruşuyla başladı...
 M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor.
 M.Ö.Başakşehir, Trabzonspor deplasmanıan şu 11 ile çıkacak: Volkan, Mahmut, Epureanu, Yalçın, Uğur, Alparslan, Badji, Ferhat, Visca, Doka, Perbet.
 M.Ö.Karşılaşma öncesinde Trabzopnspor'un 11'i Belli oldu: Hakan, Fatih, Aykut, Medjani, Musa, Mehmet, Özer, Aytaç, Constant, Sefa, Yatabare.
 M.Ö.Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile Başakşehir karşı karşıya gelecek.
Editör: TE Bilişim