İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden ilk istifa eden iki isimden biri olan Dr. Mehmet İrfan Coşkun, HaberTS.com'a sessizliğini bozdu.

"TRABZONSPOR KULÜBÜ ZARAR GÖRÜYOR"
Her gerçekleşen istifanın ardından Trabzonspor Kulübü zarar görecek şekilde ulusal basında beyanet verilmesinin doğru olmadığını söyleyen Coşkun,"Trabzonspor yönetim kurulundan gerçekleşen her ayrılık sonrasında, istifa eden kişiler ulusal medyaya konuşarak ve bazen de bizim ismimiz kullanılarak kulüp yıpratılmaktadır. İstifa tek taraflı kullanılan bir haktır. Kulübe zarar veririm düşüncesiyle şu ana kadar istifamla ilgili tek kelime konuşmamıştım. Ancak benden sonra gerçekleşen istifaların bir çoğunda kulübe zarar veren açıklama ve davranışlar oldu. " Şeklinde konuştu.

"ÇIKAN HABERLER DOĞRU DEĞİLDİ"
İstifası ile alakalı olarak basında çıkanların da doğru olmadığını söyleyen İrfan Coşkun,"Benim yönetimden istifam ne basına yansıtıldığı gibi verilen göreve karşı bir tepki, ne de başkanla olan kötü bir diyalog ya da hareket değildi. İlk yönetim kurulu toplantısından sonra başkan bana beraber seçildiğimiz bir arkadaşımızın istifa etmesi gerektiğini söyledi, ben de “biz birlikte geldik birlikte gideriz” diye düşünerek başkanın önünü açmak için istifa ettik. Yani benden kimse istifa etmemi istemedi. Ancak o günlerde çok yıpratılmama rağmen ne yazılı ne de görsel medyaya kulüp ve yönetime zarar vermemek adına açıklama yapmadım. "şeklinde konuşarak süreci kısa ve öz şekilde özetledi.

"BENİM İSTİFAM KOZ OLARAK KULLANILMASIN"
Sözlerini "Ancak gördüm ki bizden sonra istifa eden birçok yönetici arkadaş kulübe ve yönetime zarar vereceğini hiç düşünmeden hatta bazıları bizim istifamızı da kullanarak açıklamalar yapabilmektedir. Kanaatimce, hele bu süreçte mevcut yönetimin bana göre de bazı yanlışları olsa dahi, kulübe zarar verebilecek, birlik beraberliğimizi bozacak tutum ve davranışlardan uzak durmak gerekir. Başkana daha kucaklayıcı, bütünleştirici ve istişare edici bir tutum, istifa eden yönetici arkadaşlara da bizim yaptığımız gibi sessiz kalmak uygun olacaktır. Eleştiri yeri kongreler olmalıdır." Şeklinde konuşarak sözlerini sürdüren Trabzonspor eski yöneticisi Mehmet İrfan Coşkun, noktayı şu şekilde koydu;

"Trabzonspor ortak sevdamızdır, sevdamızın mevcut bir başkanı da vardır. Başkana zarar vereceğim derken, sevdamızın ismini ulusal basında zarar görecek şekilde tartıştırılmasına karşıyım."