UEFA kararının ardından İstanbul basınının yaptığı yayına tepki gösteren İrfan Coşkun, sosyal medya hesabı üzerinde şu ifadelere yer verdi;

Aylardır şike süreci bitti diyen ulusal medya, bugün, aslında beklenen gelişmeleri ŞOK HABER diye veriyor. Aslında şok bir haber yok. Aklı selim insanlar, dananın kuyruğunun er geç kopacağını biliyordu. Gazeteler ve TFF yöneticileri zannediyorlar ki biz yazınca öyle olacak. Belki de söyledikleri yalanlara kendileri de inanıyor iç dünyalarını bilemeyiz. 
Medyamızın taraflı olmasını, suçlu kulübü kurtarmaya çalışmasını anlayabiliyoruz. Ancak TFF nezdinde körler sağırlar birbirini ağırlar mantığıyla bugüne tepki almadan gelebildiler. Kamuoyundan tepki almadan 2 sene oyalama ile başarılı görüyorlar kendilerini ki, hala benzer yalan haberlere devam ediyorlar. Diyorlar ki, TFF karar verdi, UEFA iç yönetmeliğe karışamaz. 
Öyle bir de karışır ki. Bunun dünya genelinde bir çok örneği var. Üstelik 1 haziran günü UEFA'nın aldığı karar ; bütün bu yalan haber ile insanları kandırarak boş yere umutlandıran gazetelere ve malum kulübe ağzının payını vermek için alınmış gibi. 
Karar şöyle diyor, anlamayanlar iki kere, hazmedemeyenler üç kere okusunlar:
EFA'ya çok geniş yetkiler tanıyan madde, Disiplin Talimatı'nın 23. maddesine, 4. fıkra olarak konuldu. Maddede şu ifadeler yer alıyor:
“UEFA, kendisine bağlı bir federasyonun ve/veya onun üyelerinin soruşturmayı başaramaması ya da uygun olmayan bir biçimde yürütmesi, UEFA talimatlarının ciddi ihlali durumlarında, UEFA Disiplin Kurulu da bununla ilgili yargılama yetkisine sahiptir.”
Ulusal medya ve malum kulüp ; insanları kandırarak umutlandırıyor ama daha sonra büyük bir hayal kırıklığına sebep oluyor. 
Yalan haberler ve beyanatlarınızla, alınacak kararları değiştiremediğinizin farkına varın. 
UEFA, kamu vicdanını rahatlatacak cezalar verecek. 2010-2011 Şampiyonu olarak Trabzonspor'un tayin edilmesi , TFF için bir zarurettir. Bu gerçeği, yalan haberler, beyanaatlar değiştiremeyeceği aşikardır. 
Yalan söyleyen, Kendini aldatır.
Kendinizin dahi inanmadığınız açıklamalarla, milyonlarca insanı boş yere umutlandırmayın, yeni hayal kırıklıkları yaratmayın.
2010-2011 Şampiyonu Trabsonspor'dur.
Editör: TE Bilişim