G.Saray, milli golcü için 10 milyon euro isteyen Saint Etienne’i 5.5 milyon euroya razı etmesine rağmen son anda transferden vazgeçti. Sarı-kırmızılıların bu tavrına tepki koyan Fransızlar, aynı parayı önermelerine rağmen F.Bahçe ve Trabzon’un tekliflerini geri çevirdi. 

Galatasaray’ın uzun süre transfer gündeminde yer alan Mevlüt Erdinç konusunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Buna göre sarı-kırmızılılar her konuda anlaşma sağladığı 27 yaşındaki milli golcü için kulübü Saint Etienne’le kıran kıran pazarlıklar yaparken, bonservis bedelini 10 milyon eurodan 5.5 milyon euroya kadar indirmeyi başardı. Ancak Galatasaray’ın sonradan tavır değiştirerek transferden vazgeçmesi Fransızları da çileden çıkardı. Çünkü bu süreçte Mevlüt’ün kafası karışmış ve Galatasaray’da oynamak için kulübüne rest çekmişti.

27 yaşındaki futbolcu için Fransız ekibinin yaptığı 4.5 milyon euroluk indirime karşın sarı-kırmızılıların geri adım atması Trabzonspor’un planlarını da bozdu. Çünkü bordo-mavililerin transferin bitmesine kısa bir süre kala Mevlüt için Saint Etienne’in kapısını çalarak 5.5 milyon euroluk teklif yaptıkları belirlendi. Ancak Galatasaray’ın tutumundan rahatsız olan Fransız ekibinin, Trabzonspor’a olumsuz yanıt verdiği kaydedildi.