Trabzonspor’un dün akşam ki UEFA Avrupa Liginde kazandığı 4-2’lik Derry City galibiyei nedeniyle kutlayan Vural, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verdiği men cezaları haksızlık olarak nitelemesini değerlendirdi. Basın mensuplarının bu konuyla ilgili sorduğu soruya Vural, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu tavrını ‘Milliyetçi’ bir tavır olarak nitelerken, Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonluğu sahada kazanması gerektiğini söyledi.

SÜREÇ İYİ İŞLETİLEMEDİ
Vural, “UEFA’nın Türkiye’nin kendi çözmediği bir konuyu dışardan müdahale yapılmasına her şeyden önce milliyetçi olarak düşünerek sayın genel başkanımız tavrını ortaya koydu. 
Federasyonun göz ardı ettiği maalesef bu süreç iyi işletilmedi. UEFA’nın aldığı bu karar Trabzon’u da vuracaktır. Dışardan yönetilen bir karara milli bir tavırdır. Şüphesiz Trabzonspor bir markadır. Futbola tekel koyanların tekelini kırmış bir kulüptür. 

TRABZONSPOR ANADOLU ASLANI
Anadolu aslanı Anadolu kaplanı. Bir bakıma o acımasız güçleri ile bulunan kulüplere karşı Trabzonspor Türk milletine sevgisini kazanmış bir kulüptür. Ben daha kupalar kazanacağını düşünüyorum. Haklı olduğu davalarda yanındayız ama bu süreç iyi yönetilmedi. 

İYİ YÖNETİLSEYDİ BU SONUÇLAR ORTAYA ÇIKMAZDI
İyi yönetilseydi bugün bu sonuçlar ortaya çıkmayacaktı. Süreç devam ediyor. CAS’ın verdiği kararlar. Bu kararları da bekleyerek onların aldığı kararlar doğrultusunda Federasyonun alması gereken diğer kararlarda olabilir. İnşallah Trabzonspor hak ettiği şampiyonluğu sahada kazanır. Yine milletin sevgisini kazanır diye düşünüyorum.
Editör: TE Bilişim