A Milli Takım'ın başarılı file bekçisi Tolga Zengin, 2014 Dünya Kupası grup elemeleri ilk maçında Hollanda ile deplasmanda oynanacak zorlu karşılaşma öncesi temkinli konuştu.

Hollanda'nın Euro 2012'nin kötü izlerini silmek isteyeceğini hatırlatan tecrübeli kaleci, Amsterdam'daki maçtan 1 puanla dönmelerinin de iyi sonuç olacağını söyledi. Milli Takım kampında Zaman'a konuşan Trabzonspor'un takım kaptanı, hâlâ tartışılan 2010-11 sezonu ile ilgili herhangi bir kupa beklentisi içinde olmadığını belirtti. Trabzon kökenli oyunculara sahip çıkmayan bazı Bordo-Mavili taraftarlara da mesaj gönderen Tolga Zengin, Galatasaray'a giden milli futbolcu Burak Yılmaz'ı eleştirmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade etti.

Hollanda maçından umutlu musun?

Euro 2012'de hayal kırıklığına uğradıkları için bu maç onlar için çok önemli. Gruplara iyi bir başlangıç yapmak isteyecekler. Galip gelmek için sahaya çıkacağız. Beraberlik de bizim için iyi bir sonuç.

Hollanda maçında büyük olasılıkla kaleyi sen veya Mert koruyacak. Kendini hazır hissediyor musun?

Bu konu hakkında yorum yapmayı sevmiyorum. Hocamızın vereceği karara saygı duymalıyız. Görev verilirse biz elimizden geleni yaparız.

Türkiye'deki milli maçlar hangi statta oynanmalı?

Milli maçlarda kulüpçülüğü bir tarafa bırakmak lazım. Örneğin Arena'da oynansın desek bazıları karşı çıkacak. Keza İnönü veya Şükrü Saracoğlu desek yine bir kesim tatmin olmayacak. Bana kalsa Avni Aker'i tercih etmeli.

Hiddink ile Abdullah Avcı arasındaki temel farklar neler? Olumlu ve olumsuz yönden anlatır mısın?

Böyle bir değerlendirmede bulunmam doğru olmaz. Ancak ben her zaman yerli hocadan yanayım. Çünkü milliyetçi bir insanım. Sadece teknik direktör konusunda değil, futbolcunun da yerli olmasını isterim.

Şenol Güneş'in eski bir kaleci olması senin kariyerine nasıl bir etki yaptı?

Şenol hoca, zamanında büyük bir kaleci olduğu gibi her şeyden önce iyi bir insan. Hayatta her türlü konuma gelebilirsiniz, ama iyi insan olabilmek daha önemli. Şenol hoca da benim için öyle biri. Onunla çalışmak benim için gurur verici.

Son yıllarda Trabzonsporlu futbolcuların büyük bir çoğunluğu neden Galatasaray'ı seçiyor?

Belki de sadece Galatasaray'dan teklif geliyor ve oyuncular da bunu kabul ediyor. Herhalde öyledir. Tam olarak bilemiyorum. Ona bakarsak Egemen de Fenerbahçe'ye gitti.

Egemen, Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Olsun, fark etmez. Egemen yine de bizim oyuncumuz sayılır. Bence G.Saray'a son yıllarda Trabzonlu oyuncuların fazla gitmesi tamamen bir tesadüf.

G.Saray'a karşı sempati var gibi bir izlenim oluşturmadı mı?

Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki her oyuncunun sempati duyduğu bir takım olabilir. Gidenler arasında sempati duyan da vardır belki. Fakat ben böyle bir şey sezmedim. Hepsi Trabzonspor'da profesyonelce oynadı. Zaten aldığınız paranın hakkını vermelisiniz. Helal para kazanmalısınız.

Burak Yılmaz, Avrupa'ya gidecek gibiydi. Galatasaray'a transfer olunca şaşırdın mı?

Lazio'dan teklif gelmişti. Fakat kulüpler anlaşamadı. Galatasaray'a gidişine de şaşırmadım. Çünkü son yıllarda futbolda her şey olabiliyor. Onu eleştirmeye gerek yok. Kulübe emek vermiştir ve para kazandırmıştır. Takımın başarılarında payı vardır. Tabii ki kimse ayrılığı istemez ama bu da futbolun içinde olan bir durum. Takılıp kalmamak lazım.

Trabzonlu futbolculara sahip çıkılmalı

Trabzonspor, Trabzon kökenli oyuncuları mı tercih etmeli?

Kendi şehrimizden çıkan insana sahip çıkmalıyız. Genelde taraftarlarımız der ki 'Kadromuzda hiç Trabzonlu yok.' O zaman da onlara peki kaç tanesine sahip çıktınız diye sormazlar mı. Fatih Tekke, Gökdeniz ve Hüseyin abiye sahip çıktılar mı? Keza benim için de aynı şeyler geçerli. Bana yıllarca neler söylendi. Çok kırıldım ve yıkıldım. Bu saatten sonra benim hakkımda söyleyecekleri hiçbir şey beni yıkamaz. Çünkü beni yıllar önce yıktılar. Ama bunu komple Trabzonspor taraftarına mal edemem.

Trabzonspor camiası bu konuda ne düşünüyor?

Hep şunu diyorum, bir ilk 11 düşünün içinde hiçbir Trabzonlu yok veya çok az var. Ve bu takım şampiyon olsa sen mutlu olacak mısın? Trabzonspor şampiyon oldu diyebilecek misin? Yani parayla olan bir şampiyonluğa mı sevineceksin? Trabzonspor ruhu bu mu? O yüzden kendi oyuncuna sahip çıkmazsan neden takımda Trabzonlu futbolcu yok diye kızmayacaksın.

Fenerbahçe ile yaşadığınız ve kaybettiğiniz şampiyonluk yarışından sonra takım üzerinde bir travma oluştu mu? Kupa beklentiniz hâlâ var mı?

En büyük hayalim o sezon şampiyon olduğumuz takdirde 23 Nisan'da doğan oğlumu kupanın içine koyup onun resmini çekmekti. Hep onun için dua etmiştim. Çünkü 28 sene önce yani Trabzonspor'un son kez şampiyon olduğu 1983 yılında Şenol Güneş kaleciydi ve takım kaptanıydı. Ben de yeni doğmuştum. Artık bizim çocuk büyüdü, o kupaya sığmaz. Bu saatten sonra kupayı verseler de onu kaldırmak içimden gelmez. Biz kupasında falan değiliz. Altı üstü bir teneke parçası. İş hak hukuk olayına giriyor.

Kaynak : Zaman