A Milli Futbol Takımı'nın, 24 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihleri arasında yapacağı Almanya hazırlık kampının kadrosu belli oldu. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kavga eden Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, aday kadroya alınmadı. Aday kadroya Trabzonspor'dan da sadece Soner çağrılırken, iki başarılı file bekçesi Tolga ve Onur'un kadroya çağrılmaması şaşkınlık yarattı.

24 Mayıs Cuma akşamı Ataköy Sheraton Otel'de kampa girecek olan milliler, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30'da Atatürk Havalimanı'ndan Paderborn'a hareket edecek. A Milli Takım, kamp süresince Harsewinkel kentinin Marienfeld kasabasında bulunan Hotel Klosterpforte'de konaklayacak. Milliler, 28 Mayıs'ta Letonya ile Duisburg'daki Schauinsland-Reisen-Arena'da karşılaşacak. Müsabaka TSİ 21.45'te başlayacak. Kampın ikinci ve son hazırlık karşılaşmasını Milliler, 31 Mayıs Cuma akşamı Slovenya ile Bielefeld'deki Schüco Arena'da oynayacak. Bu maç TSİ 20.00'de başlayacak. Kafile, karşılaşmanın ardından TSİ 00.50'de Paderborn'dan yurda dönecek.

A Milli Takım'ın, Almanya hazırlık kampının kadrosu şöyle:

Olcay Şahan (Beşiktaş) Cenk Gönen (Beşiktaş), Mustafa Pektemek (Beşiktaş) Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Alper Potuk (Eskişehirspor), Veysel Sarı (Eskişehirspor), Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Burak Yılmaz (Galatasaray), Gökhan Zan (Galatasaray), Selçuk İnan (Galatasaray), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Sefa Yılmaz (Kayserispor), Soner Aydoğdu (Trabzonspor) Arda Turan (Atletico Madrid), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mehmet Ekici (Werder Bremen) Mevlüt Erdinç (Rennes), Kerim Frei (Fulham), Gökhan Töre (Rubin Kazan), Sinan Bolat (Standart Liege)

HER İKİSİ DE YEDEK
Aday kadroda ise yine Trabzonspor şoku yaşandı. Aday kadroya Trabzonspor'dan gösterdiği başarılı performans ile Soner çağrılırken Türkiye'nin en başarılı 2 kalecisi olan Trabzonsporlu Tolga ve Onur aay kodroya yine çağrılmadı. Daha önce de bu nedenle bir çok eleştiri alan Abdullah Avcı bildiğinden şaşmazken, Tolga ve Onur'un yerine Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin sezon boyu maç yapmayan iki kalecisini çağırdı.
Beşiktaş'Tan Cenk Gönen ile Fenerbahçe'den Fehmi Mert Günok aday kodroya çağrılırken bu iki kalecinin maç eksiğinin bulunması ise dikkat çekici. Fehmi Mert Günok, daha önce de Avusturya maçının ilk yarısında keleye geçmiş ve iki hatalı gol birden yiyince ikinci devre milli takım kaleye Tolga ile başlamıştı.

GÖKDENİZ YOK, TÖRE VAR
Milli takımda aynı şekilde bir dikkat çekici konu ise Gökdeniz Karadeniz konusunda yaşanıyor. Rubin Kazan'da mutsuz olan ve kadroya girmekte zorlanan Gökhen Töre, aday kadroya çağrılırken sürekli oynayan ve Rubin Kazan'da efsane olarak görülen Gökdeniz Karadeniz ise yine A Milli takım aday kadrosuna çağrılmadı.

Editör: TE Bilişim