Aslan, teknik direktörleri Vahid Halilhodzic'in 'Rostov'u elememiz sürpriz olur' şeklindeki açıklamasına da açıklık getirdi.

Aslan, ilk maçta sahalarında 2-0 galip gelerek avantajlı bir sonuç elde ettiklerini belirterek, "Tura yakın tarafız ama ciddiyeti elden bırakmayacağız. Son oynadığımız maç kadrosundan Bosingwa, Constant gibi önemli eksiklerimiz var ama Trabzonspor, geniş bir kadroya sahip. İnşallah bunun yararını yarın göreceğiz. Sakatlık ve hastalık durumunun takımın gücünden bir şey eksiltmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.
İlk maçtaki avantaja rağmen karşılaşmaya galibiyet için çıkacaklarını ifade eden Aslan, "Rostov'u yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz. Rostov'un UEFA'dan ceza almamış, hükmen mağlup sayılmamış olmasına aldırmıyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Hocamız da bunu karar öncesi oyunculara anlatmıştı. Biz galip gelip Avrupa'daki iyi sonuçlarımızı sürdürmek, ülke puanına katkı yapmak amacındayız" diye konuştu.

'Bir yenisini eklemek istiyoruz'

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon gruplara kalarak tarihi bir başarı gerçekleştirdiklerini anlatan Aslan, şöyle devam etti: "Bu sezon da bu hedefimizi gerçekleştirerek art arda 2 sezon gruplara kalmak istiyoruz. Yönetim kurulu olarak yakaladığımız başarılara bir yenisini eklemek arzusundayız. Hem lig hem de Avrupa'da başarılı olacak bir kadro kurduk ve bunun sonuçlarını alacağımıza inanıyoruz. Geçen sezon Avrupa'daki başarılı ivmemiz bu sezon da sürecektir. Yeni oyunculardan kurulmuş bir kadromuz olduğu için ilk maçlarda bir sürprizle karşılaşmak, kazaya uğramak istemiyoruz. İlerleyen haftalar çok daha iyi olacak. Avrupa'da her takıma kafa tutacak, hiçbir takımdan korku duymayacak bir ekip olacağız."

'Hocamız motivasyon amaçlı yaptı'

Arslan, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in yaptığı açıklamaların yanlış algılanmaması gerektiğini ifade ederek, "Hocamız '3-5 ay sonra takım hazır olur' derken, mükemmel bir takımdan bahsediyor. Bunu aslında motivasyon amaçlı yaptı. Takımın gevşemesini önlüyor, ciddiyeti elden bırakmıyor" dedi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Aslan, bu konuda görüşme halinde oldukları oyuncular bulunduğunu ve takıma yeni katılımların olabileceğini sözlerine ekledi.