Trabzonspor, Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rostov'u 2-0 yendi. Hazırlık maçlarında Taşkent ile 2-2 kalan, Köln'e 2-0, Augusburg'a 3-1 yenilen, geçen hafta Bursaspor ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon ilk resmi maçında fırtına gibi esti. Önceki gün "Bu turu geçmemiz için mucize gerek" diyen hocaları Halilhodzic'e muhteşem bir zafer hediye eden Karadeniz ekibi, 28 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynanacak rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti.

İLK KEZ RUS'U DEVİRDİ
Fırtına, Rus takımları ile 2'nci kez eşleşti. 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında CSKA Moskova ile karşılaşan Trabzonspor sahasında 0-0 berabere kalmış deplasmanda ise 3-0 kaybetmişti. Bordo-mavililer bu sezon da Avrupa Ligi play-off ilk maçında Rostov'u 2-0 yenmeyi başardı. Trabzonspor böylece ilk kez bir Rus takımını devirmiş oldu.

6 MAÇTA 5 GALİBİYET 1 BERABERLİK ALMIŞTI
Fırtına, geçen sezon Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılmış ve gruplara kadar 6 maç oynamıştı. Trabzonspor 6 ön eleme maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik almıştı. Trabzonspor geçen sezon grup aşamasını da 4 galibiyet 2 beraberlikle yenilgisiz lider olarak geçmişti. Bu sezona da iyi başladı.
Editör: TE Bilişim