Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta A Spor'da önemli açıklamalar yaptı. Akşam Sporu programında Cüneyt Şen'in sorularını yanıtlayan Usta, Akyazı Spor Kompleksinin Süper Lig'in 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla açılacağının müjdesini verdi. FETÖ''nün spor kulüplerine sızmasına engel olmak için birlikte mücadelenin önemine vurgu yapan Usta, bu yolda F.Bahçe'ye destek verebileceklerini söyledi. 

İşte Usta'nın gündem yaratacak açıklamaları...

"YENİ STATTAKİ İLK MAÇ AKHİSARLA"

Türkiye'nin kompleks olarak en muhteşem tesisi yapılıyor. Sadece orada bir stat yok. Bizim taraftarımız aslında daha kompleksi görmedi. Onun heyecanını daha yaşamadılar. 15-20 gün sonra onu görmeye başlayacaklar ve zannediyorum ki büyük heyecana kapılacaklar. 7. haftadaki, bizim 4. iç saha maçımız olan Akhisar Belediyespor maçıyla açılışı yapacağız. Görecekler ki o statta maç seyretmek bir ayrıcalık olacak. Trabzon için yeni bir milattır. Kimsenin endişesi olmasın. Çok ekstra bir durum olmadıkça Akhisar maçıyla stadı açmış olacağız. Stadın isim hakkıyla çeşitli anlaşmalar yaptık. Bir GSM operatörüyle görüşmeler yaptık. Taraftarımız, doğru yolda, hedefe doğru gittiğimizi hissedecekler. Onun için bu senenin ekstra sabır senesi olması gerekiyor. Taraftarımızın ekstra sahip çıkması gerekiyor. Pozitif enerjinin, negatif imaj yayanlara galip gelmesi gerekiyor.

"15 TEMMUZ NESİLLER BOYU UNUTULMAYACAK"

Çok acı bir süreçten geçiyor ülkemiz. Sorumlukuk hisseden herkesin elinden gelenin en üst düzeyde ortaya koyması gerekiyro. Biz sosyal sorumluluğu yüksek olan bir kurumuz. Bugün kulüpler birliği toplantısında 2-3 karar alındı önemliydi. Ülkemizin geçtiği zor durumda bizlerin tavır sergilemesi gerekiyordu biz de onu gerçekleştirdik. Trabzonspor gibi milyonları barındıran bir camianın sorumluluğunu alan bizler, ülkemizin yaşadığı belki de tarihindeki en ağır travmayı atlatmasında katkıda bulunuyoruz. Tarifi imkansız olan böyle bir süreçte taraf olmanız gerekir. Türkiye'de TBMM'ye bomba atıldığı bir darbe nesiller boyunca unutulamaz.

"FETÖ'YE KARŞI F.BAHÇE'NİN ARKASINDAYIZ"

Ben burada çok şeffafım. Türkiye şuanda FETÖ örgütüyle tarihin en ağır sürecinden sağlıklı şekilde geçiyor. Fenerbahçe şunu söylüyor, "FETÖ bize kumpas yaptı, şike bunun içerisinde kurguydu" diyor. Buradan net şekilde ifade ediyorum. F.Bahçe'nin FETÖ ile sorunu varsa, FETÖ F.Bahçe'yi ele geçirmeye çalıştıysa, F.Bahçe bu çeteye karşı zor durumda kalmışsa ben Muharrem Usta ve Trabzonspor camiası olarak buna engel olmak için biz de F.Bahçe'nin arkasındayız. Burada çok ince bir detay var. Eğer konu F.Bahçe'nin ele geçirilmesiyse biz buna karşı F.Bahçe'nin arkasındayız. Bugün Fener yarın G.Saray, Beşiktaş... Kimse bir kulübü işgal etmesin. Ama bugünkü konjonktürden faydalanarak şike olayını ört-pas etmeye kalkmasınlar. Sen UEFA'ya gidiyorsun şike 4 maçta tescilli, CAS'a gidiyorsun 5 maçta tescilli. Dinlemeler hukusuz olabilir ancak F.Bahçe iddiaları bugüne kadar inkar etmedi. F.Bahçe ile Trabzon arasındaki şike olayını kimse bir bohçaya koyup kenara atmasın. O ayrı bir konudur. Bir şeyin ayrılmasını istiyorum. Objektif ve sağduyulu insalarız varsa F.Bahçe'nin bir sorunu sonuna kadar arkasındayız. Ama Trabzonspor'un hakkını da kimseye yedirmeyiz. Bugün Kulüpler Birliği'nde deplasman yasağıyla ilgili çok önemli bir karar alındı. F.Bahçe taraftarı bizim stadımıza gelebilir. Biz de Kadıköy'e gitmek istiyoruz.

"SON 5 YILIN BELGESELİNİ YAPACAĞIZ"

Çok çile çektik. Bu kulüp uçurumun kenarından çok dödnü. Bundan sonra bu takımı o uçurumun kenarına getirecek pozisyonu Allah bir daha nasip etmesin. Bu kötü döneme dair bir belgesel hazırlatıyoruz. O dönemi unutmamak için hafıza oluşturacağız ama artık önümüzü görüyoruz ve sağlıklı bir şekilde yürüyoruz.

.
Editör: TE Bilişim