Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bugün yazılı olarak yaptığı açıklamada 15 Temmuz ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Usta şu ifadelere yer verdi; 

''15 Temmuz tarihi milletimizin belleğine ne yazık ki acıyla, kanla kazınmış meş’um bir tarihtir. 15 Temmuz 2016 gecesi, güzel ülkemizi, demokrasimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ ve

arkasındaki işbirlikçileri harekete geçmiş; ancak yine milletimizin irade ve cesaretiyle bu korkunç girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 
Güzel ülkemizi parçalayacaklarını, devletimizi teslim alabileceklerini sanan FETÖ yapılanması henüz ertesi gün olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Çünkü onların bilmediği, düşünemediği bir şey vardı: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, mevzu bahis vatan olduğunda bu ülkenin aziz ve fedakar vatandaşları için göze alınamayacak hiçbir şey yoktu. Gerisi sadece teferruattı… 

Tarih boyunca nice afetlerden, zor günlerden geçtik. Ama her zaman üzerinde yaşadığımız bu toprakları korumanın önemine inandık. Vatanımıza sahip çıkmak için çalıştık. O meşum gecede topyekûn bir saldırı altındaydık. Darbe girişiminin başladığı saatlerde insanlarımız hiç düşünmeden varlığını siper etti. Vatanını koruma uğrunda kimisi şehit düştü, kimisi gazi oldu. İşte bu tepki, bu hızlı refleks, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın meydanlarında toplanan milyonlarca insanımızın demokrasi için haykırdığı günlerde de kendisini gösterdi. Çünkü bu ülkenin evlatları biliyorlar ki, bu topraklarda yüzlerce yıldır verilen en büyük mücadelelerin başında bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi gelmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihi bu yüzden çok ama çok önemlidir. 

Bu tarih bir semboldür. Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve şanlı ordumuza karşı yapılmış alçak bir girişimdir. Özgürlüğümüze pranga vurmak isteyenlere en güzel cevabı yine bu milletin bağrından çıkan cesur evlatlar vermiştir. 

15 Temmuz’u da, bize bu kara günü yaşatanları da unutmadık; unutmayacağız ve unutturmayacağız…'' 
 

Editör: TE Bilişim