Başkan Muharrem Usta ile teknik direktör Ersun Yanal arasındaki kritik zirvenin ve bundan sonraki yol haritasının detayları ortaya çıkıyor.

Usta, Yanal'a; "Arkandayım. Doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz. Planlarını buna göre yap, sadece işine konsantre ol" mesajlarını verdi.

Ocak'ta stopere takviye olacak. Yusuf ve Abdülkadir'e gelen somut teklifler masaya yatırılacak. Ancak ara transferde satış kesinlikle yok.

Trabzonspor'da devre arası öncesinde yaşanan hareketliliğin detayları şekilleniyor. Başkan Muharrem Usta ile teknik direktör Ersun Yanal'ın özel bir görüşme yaptığı biliniyor. Bu zirvede transfer, izlenecek yol haritası ve Yusuf ile Abdülkadir'in geleceklerine kadar her şey masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

'Kafanı karıştırma'

Usta'nın son dönemde sıkça eleştirilen hocasına bu görüşmelerde bir kez daha sahip çıktığı ve "Arkandayız" mesajını ilettiği öğrenildi. Bordo-Mavililer'in patronunun Yanal'a, "Sonuna kadar arkandayız. İniş-çıkışlar yaşıyoruz ama işlerin yoluna gireceğinden eminim. Sen sadece işine ve stratejilerine odaklan" telkinlerini yaptığı belirtildi.

'Sorunu içimizde çözelim'

Görüşmelerde doğal olarak transfer de masadaydı. Yanal, stoper talebini tekrarladı ve Başkan Muharrem Usta'dan şu garantiyi aldı: "Devre arasına kadar sorunu kendi içimizde çözelim. İkinci yarı için mutlaka sorunlarımızı çözecek kapasitede bir takviye yapacağız."

'Gurur verici ama...'

Ve elbette Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür konuları... Trabzonspor'daki çıkışlarıyla dikkatleri sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da çeken 2 genç oyuncu için Başkan Usta şu değerlendirmelerle noktayı koydu: "Teknik heyetin onlara güvenip ısrarla oynatması ve neticesinde altyapı değerlerimizin bu çıkışı göstermesi gurur verici. Beklentilerimiz çok büyük. Onlarla ilgilenen önemli kulüpler olduğu bizim de kulağımıza geliyor. Ancak şu ana kadar resmi diyebileceğimiz bir teklif almadık. Net olan şu, Yusuf da Abdülkadir de sezonu bizimle tamamlayacak. Sonrası için ancak somut bir şey olursa konuşuruz. Bu satarız demek değil. Oyuncularımızla da konuşarak, en iyi kararı vermek için kafa yorarız."