Sabah kahvaltısı düzenleyen Bordo Mavililerde Trabzonspor başkanı Muharrem Usta burada basınla buluştu.
Açıklamalarda bulunan Usta, Alanya ve Beşiktaş maçlarına dikkat çekerek “Geriye dönüp baktığımızda Alanya maçına çok üzüldük. Ne benim oyuncuların aklından çıkaramadığı maç kabul etmek mümkün değil 50 yılda bir olan şey orada oldu. 3-0 dan 4-3 vermemiz beni çok üzdü. Beşiktaş maçını iyi anlamak için daha öncesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı vardı. Beşiktaş’ın mağduriyeti konuşuluyordu. Bizde maçtan önce bir teke kelime söylemedik. Bu maç önemli bazı konulara girmemeye çalıştık. Milli takımında elendiği haftaya Beşiktaş maçına bakarak cevap vermek istiyorum. Adalet duygusu zedelenmeye başladı. Bedelini ödemeye başlıyoruz. Hak edenin karşılığında ne bulup bulmadığına geliyor. İyi bir düzenin olup olmamasına geliyor. Sistemin bozukluğuna geliyor.

KUCKA-GÖKHAN FOTOĞRAFTIR
 Kucka ile Gökhan pozisyonunda yaşananlar Türkiye’nin fotoğrafıdır. Hemen geçmek işitiyorum. İyi işler yapılacaksa bu sistemin iyi yönetilmesi lazım. Adalet duygusunun zedeleneceği işlerden çıkmak lazım. Lehine aleyhine her zaman olacak. Gözümüzün önünde olan verilmesi gereken kararlar da çok kolay rahatça doğrular yapılamadığında bedelini ödüyoruz. Futbolcu seçiminde böyle 
kadrodalar da böyle. Beşiktaş maçına kayıp olarak baksam da içinde yaşananlara dönüp baktığımda iyi diyebilirim. Okay’ın pozisyonuna değinmeden geçemeyeceğim. Okay’a da Talisca’ya da yapılacak. Futbol böyle sistemdir doğrular yapılır bedeli neyse olmalı.

ANA AKTÖR HAKEMLER
Geçen sene de Quaresma Yusuf porsiyonunda yaşadık. Hep beraber bir yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Hakemlere eleştirim bireysel durumlarına değil sisteme eleştiri yapıyorum.  Önünü göremiyorlar. İstemeden de olsa böyle sorunlar çıkabiliyor. Başta hakemler olmak üzere yöneticiler taraftarlar yeniden bir doğuşa ihtiyaç var. Hakemleri bu işin ana unsuru yaparak çıkamayız. Ana aktörler olduklarına inanıyorum. Yeni bir düzene ihtiyaç var. 

ABDÜLKADİR VE YUSUF’A TEKLİFLER GELİYOR
Abdülkadir ve Yusuf’a gelen teklifleri değerlendiren Usta “Türkiye’de genç oyuncuların ortaya çıkması ile ilgili bir dönemi yaşıyoruz. 
Türkiye’nin gündemine oturmuş 2 oyuncumuz var. İkisini de önemsiyoruz. Doğru bir çok kulüp takip ediyor. Bizlerle görüşmeler yapıyorlar. Rakamlar konusuna girmem sağlıklı değil. Herhangi bir oyuncu bizim açımızdan değerini bulduğu bir dönemde Trabzonspor için gönderilmesine uygun olduğu zaman göndeririz. Daha çok çalışacaklar. Bende bizzat görüşüyorum. Oldu gözü ile bakmıyorum. Daha iyi teklifler gelecek. İşin daha başındalar. Türkiye’de örnek oldular. Trabzonspor altyapılarına su mesajı veriyoruz. Onlar yaptıysa sizde yapabilirsiniz onlar idol oldular. Abilerine bakarak bizde 
Abdülkadir Yusuf olabiliriz diyecekler.  Her bir gencimizi yakından takip ediyoruz. Daha nice Yusuf ve Abdülkadirler çıkacak. Gözlerimiz üzerinde. 

KUR VE FAİZDEN 250 MİLYON TL 
Artan borç oranını da değerlendiren Usta “Biz yönetime geldiğimizde 580 milyon borç vardır. Ara ara söyledim Trabzonspor yıllık bütçesini denkleştirdiğinde geliri gideri karşılar durumda olsa, bu çok zor sponsorlarla denk düşürüyoruz. Eksi borçlardan kur ve faizden 120 milyon yük geliyor. Seçildiniz 3 yıl geçti her şeyi denk yaptınız. Borcun üstüne 3 tane 120 milyon faiz ve kurdan fark geliyor. 2 yılda 250 milyon sadece buradan geldi. 800-900’lere vuruyor. Çok önemli projelerle bir şekilde aşağı çekmek. Bu projelerde elimiz kolumuz rahat değil. Mehmet Ali Yılmaz tesisleri kamulaştırılması olmuyor. Oradan kazanç elde etme şansımız azaldı. Kartal bizim değil biliyorsunuz. Milli Emlak’tan alınıp proje yapılabilir mi? Fiyatları çok yüksek bunların olmasına rağmen yine Trabzonspor’a bir kazanç elde edebilecek projeyi yürütüyoruz. Başbakanlıktan onay çıktı. Satın alması ile ilgili. Eskisi kadar kazanç  beklemesekte oradan bir gelir ihtimalimiz var yürüyoruz. 
Her şeyi çok uğraşanız denk yapsanız 120 milyon her gün yük geliyor. “ dedi.