PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, kulüp üzerinden yapılan hesaplaşmalara bir anlam veremediğini söyledi. 
 
PTT 1. Lig’de sahasında Kartalspor’a 1-0 mağlup olarak uzun bir sürenin ardından evinde mağlup olan 1461 Trabzon’da moraller bozulurken, teknik direktör Mustafa Akçay ise sert açıklamalarda bulundu.
 
Akçay, uzun süre kendi sahasında mağlubiyetle tanışmamış bir takım olarak bu hafta yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Futbolda bunlar var. Çok avantajlı bir haftayı lehimize çevirebilirdik. Stratejilerimizde mi, oyuncularımızın potansiyellerinde mi rakibin iyi hazırlanmış olması ya da söylemek istemediğim başka faktörler mi bu zemini hazırladı bilmiyorum ama müsabakanın genel hatlarına baktığımızda beraberlik gözüken bir maç olduğu söylenebilir” dedi.
 
“KULÜBÜN SATILMASI BİZİM DERDİMİZ DEĞİL”
Kulübün satılmasının gündeme gelmesinin ardından takım bu durumdan etkilendi mi sorusuna ise Akçay, “Etkiler, etkilemez diye bir şey yok. Etkiler ama o bizim derdimiz değil. O yöneticinin derdi. Futbolcunun ve teknik adamın öyle bir derdi yok ki yani. Bunu bahane eden bir futbolcu da mesleki açıdan etik olmayan bir davranış gösterir, teknik adam da. Bizim işimiz değil ki o. Biz işimizi yapacağız. Çalışacağız. Rakiplerimizi yenmeye çalışacağız. Yenebilirsek yeneceğiz, kurallar içinde. Biz işimizi yapacağız. Kulübün satılması ne futbolcunun derdidir ne de teknik adamın derdidir. Onların başka derdinin olması lazım, bizim de başka derdimizin olması lazım. Herkes kendi dertleriyle ilgilenecek yani. Kulübün derdi yöneticilerin işi. Etkiler tamam, psikolojik açıdan ama öyle değil yani. Biz işimizi yapacağız. Futbolcu, teknik heyet işini yapacak. Yönetici satacakmış, satmayacakmış, verecekmiş vermeyecekmiş bizi çok da ilgilendirmiyor. O kulübün seçilmiş yöneten insanların işi. Çok gündeme getirilmesi speküle edilmesi yanlış” cevabını verdi.
 
“1461 ÜZERİNDEN HESAPLAŞMASINLAR”
“ Hesaplaşması gerekenler 1461 üzerinden niye hesaplaşıyor onu da anlamış değilim” diyen Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer birine bir şey söylemek istiyorsa bir yönetici, eskisi veya yenisi çıksın hedef olarak gösterip konuşsun. Bu nedir yani? 1461 üzerinden bu kadar spekülasyon yapmak hem gerçekçi değil hem de futbolumuzun, 1461’in, benim, futbolcuların daha başka sorunları var. Bizim dışımızda gelişen şeyler. Biz işimizi yapacağız, ilgilenmeyeceğiz. Bugün uzun süre sonra yenilmezliğimizi kaybettik sahamızda. Bu bizim için üzücü bir şey. Sorunların nereden kaynaklandığına bakacağız. 3-4 haftadan beri bir platoya yakalandığımız düşünüyorum. Orada kalıyoruz. Oradan çıkış yapmamız lazım. Bu bir gereklilik. Bunun için hangi argümanlar da problemimiz varsa onlara bakacağız.” 
Hakemler hakkında konuşmayacağını belirten Akçay, “Ben bu mesleğe başlarken etik olarak kendime bir söz vermiştim. Hakemlerle ilgili konuşmayacağım diye. Amatör ve minik takımdayken de böyleydim, bugün de böyle. Hakemler hakkında asla konuşmayacağım. Bu akşam da konuşmayacağım” diye konuştu.
 
YUSUF ERDOĞAN: “TRABZON ÇOCUĞUNA ŞANS VERİLDİĞİNDE NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ”
Sahalarında aylar sonra yenilmenin üzücü olduğunu belirten Yusuf Erdoğan, “Aylardır kendi sahamızda çok iyi mücadele ediyorduk. Rakiplerimizi yeniyorduk. Kartalspor karşısında en kötü bir puan alabilirdik. Maçın gidişatı kötü oldu. net pozisyonlar yakaladık ilk yarıda. Bunları değerlendiremedik. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Gençlere şans verildiğinde neler yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Trabzon çocuğuna şans verildi mi neler yapacağını göstermek istiyoruz. Kimseyle işimiz yok. Biz sahaya çıkıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımıza da seslenmek istiyorum. Bize biraz daha destek versinler. Hakemler dış sahalarda biraz daha baskı altına alınıyor. Biz seyircimizi biraz daha desteğe çağırıyoruz. Biz futbol oynamaya çalışıyoruz. Dışarıdaki etkenler bizi ilgilendirmiyor” şeklinde konuştu. 
 
FATİH ÖZTÜRK: “FUTBOLDAN ZEVK ALMIYORUM”
1461 Trabzon’un başaralı kalecisi Fatih Öztürk ise, Kartalspor’un tam bir deplasman takımı gibi oynadığını dile getirerek, “Yolları açık olsun. Tebrik ediyorum. Bir PTT 1. Lig’in futbolcusu olarak çok üzülüyorum. Oynanan futboldan zevk almıyorum. Biz Avrupai bir sistem yakalamak istiyoruz. Bir bakıyorsunuz iki dakika futbol oynanmıyor. Tamam futbolcu yere düşebilir, hakem çalabilir. Ama her seferinde olmaz bu. Seyirci ne düşünüyor bilmiyorum ama ben zerre zevk almıyorum. Çoğu şeyi artık aşmamız lazım.
 
Radikal kararlar almak lazım. Biraz daha futbola yön vermek lazım. Yoksa hakemlerle alakalı bir şey değildir bu durum. Biraz daha futbol oynansın isterim artık. Can alıcı nokta oldu bu. Seyirciler ne düşünüyor bilmiyorum ama ben sahadayım ve zevk almıyorum” ifadesinde bulundu.