Trabzonspor'a 4 şampiyonluk yaşatan efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, teknik direktör Mustafa Akçay'ın, bordo-mavili kulüp için bir şans olduğunu söyledi. Özyazıcı, Akçay'ın elindeki oyuncu kadrosuyla en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, camianın ona sabır göstermesi gerektiğini ifade etti.

Trabzonspor'a ilk şampiyonluğu yaşatan ve iki şampiyonluk hariç diğer 4 şampiyonlukta imzası bulanan efsane çalıştırıcı Ahmet Suat Özyazıcı, bordo-mavili takımın teknik direktör Mustafa Akçay'a sahip çıktı. Deneyimli hoca, Akçay, camianın sabır göstermesi gerektiğini belirterek, "Mustafa Akçay'ı ben çok iyi tanıyorum. İşini ve mesleğini seven kendini bu işe vakfetmiş bir arkadaşımız. Şampiyon olamadı diye mi eleştiriliyor, yoksa takımı iyi çalıştıramadı diye mi eleştiriliyor. Bana göre mevcut kadroyu en iyi şekilde idare ediyor. Bir hoca kendi elindeki elemana göre oyun sistemini belirler. Eğer ligde iddialıysa hücum yoluna daha önde tutar eğer ligde düşmeme iddiasındaysa gol yememeye bakar. Ligin ikinci yarısını zor diye görmüyorum. İlk yarıda oynadığımız takımlarla ikinci yarıda oynayacağız. Trabzonspor 4 büyük takımın içindeyse başarılıdır" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay'ın, bir Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş olabileceğini belirten Özyazıcı, "Elbette olabilir, neden olmasın. Hepimizin başlangıçta eksikleri ve noksanları olabilir. Sabırlı olmamız lazım. Çalıştıkça daha çok deneyim kazanacak. Rakip takımlarla temas yaptıkça daha da pişiyorsunuz. Bunlardan istifade etmesini biliyorsanız teknik adam olarak daha üst seviyelere geliyorsunuz. Mustafa Akçay, Trabzonspor için bir şanstır. Mesleğini çok seven bir arkadaşımız. Biz olduğumuz zamanlardan daha çok kendini işe veren bir arkadaşımız. Bizim dönemimizde böyle imkanlar yoktu. Şimdi öyle değil, hem işimizde çalışıyorduk hemde öğleden sonraları antrenman yapıyorduk. Şimdi ise profesyonel bir yapı var ve işler bu yapı doğrultusunda ilerliyor" ifadesini kullandı.

Trabzonspor efsane teknik direktör Ahmet Suta Özyazıcı, Trabzonspor'un hırsı ile bugünlere geldiğini belirterek,"Trabzonspor'un hırsı olmasaydı bugünlere gelmezdi. Ne amatör ligde, ne ikinci ligde ne de Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olma şansı olmazdı. Trabzon insanı futbola çok meraklı, futbolda hep iddialı almak istiyor. Hep önde ve birinci olmak istiyor" dedi.