Maç sonrası konuşan Trabzonpor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "Müsabakanın başından sona oyunun içindeydik. ilk yarı organize olamadık. Ancak ikinci yarı değiştirdik. Anlayış ve pozisyon zenginliği açısından değiştirdik. Camiamızın ve oyuncularımızın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardır. Dönüm müsabakası olarak bakılmamalı. 30kane maç oynayacaksınız. Çok ta önemli hale getirmek istemiyorum. Bazı şeyleri tolere etti, bazı şeyleri açığa çıkardı. Bazı şeyleri devamlı hale getirdi. Umarım bu enerji bundan sonra ki müsabakalara olumlu yansıyayacak. Bazı oyuncularımız gelecek. Avrupa liginde ki müsabakalar bize çok şey katacak. Yabancı oyuncularımızı da orada oynatacağız. Takımı komple bir istim üzerinde tutabiliriz. Bunu da iyi kullanacağız. Bu nedenle iyi bir galibiyet oldu. " dedi.

Yedek kulübesinden çok fazla çıkmamasını ise Akçay, "Oyun bana göre keyif verdi. Mücadele ve kora kora girdiğimiz zamanlarda. Takımımızın istatistiği kora korlarda üst düzey değildi. Şuan da takımın net olarak istatistiklerini çözmüş değiliz. İkili mücadelelerin pek çoğunda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Bunlarda bize çok şey kattı" dedi. 

YUSUF İLE İLGİLİ OLARAK NE DEDİ?

Yusuf ile ilgili olarak ise Akçay, "Biz bir stratejiden söz ediyoruz. 1461'den ve alt yapıdan getirdiğimiz oyuncuların motivasyon açısından monte edilmesi ile ilgili. Ancak toplum ve basının bu konuda bize çok büyük bir baskısı oluşuyor. Ancak aklımızı avucumuzun içine alıp kotarmalıyız. Ancak bu çocukları çok erkenden lige koyarak onları kaybedemeyiz. Trabzonspor'un geçmişte genç oyuncuarı katabilmesi zayıf. Cevizin içi dolunca kabuğu incelir. Yusuf'un içi dolunca dışında ki kabuğu incelmeli. Eğer incelmezse bir şekilde kendini ifade etmeye yol bulamaz. Erken genç oyuncuların erken forma alması oyuncuların davranışlarını değiştirmemeli. Yusuf mantıkla akıllı doğru davranışlar geliştirmeli. Bu da kulağına küpe olsun diye söylemiş olalım" dedi.  
Editör: TE Bilişim