Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Juventus ile oynayacakları UEFA Avrupa ligi 2'nci tur maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Juventus’u geçersek bu bizim için çok önemli bir eşik olur" dedi.

"SAVUNMAYA HER ZAMAN ÖNEM VERECEĞİM"

Teknik direktör Akçay, kulüp dergisine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.  Savunmaya değer veren bir teknik adam olduğunu ve bunun hep böyle kalacağını belirten Akçay, "Morinho da, Lucescu da bunu yapıyor. Dünyada bu düşünceyi savunan ve uygulayan belirli seviyede teknik adamlar var. Trabzonlu olup, Trabzon'da yaşayıp antrenörlük yapan her insanın bu noktayı hayal etmesi kaçınılmaz gibi geliyor bana. Benim için de önemli bir noktaydı. Sürpriz oldu diyebilirim. Özellikle kendi yöresinde insanın kabul görmesi ve benimsenmesi zordur. Zaman zaman biz de teknik heyet olarak Trabzonlu olmamıza rağmen Trabzon’un geneli tarafından kabul ve saygı görmediğimizi fark ettiğimizde ister istemez birtakım üzüntüler ve duygusal fırtınalar yaşıyoruz. Başka bir şehirde doğup gelseydik daha mı avantajlı olurduk diye kendi kendimize sorduğumuz oluyor. Atomu parçalamaktan daha zor bir direnç yaratıyor ön yargılar” ifadelerini kullandı.

"JUVENTUS MAÇI BİZİM İÇİN İYİ BİR ÇIKIŞ OLABİLİR"

Açıklamalarında ligi ilk altı takım arasında bitirmeleri durumunda kendilerini başarılı sayabileceklerini de vurgulayan Akçay, "Avrupa maceramızda Juventus’u geçersek bu önemli bir eşik olarak kabul edilebilir. Avrupa Kupasında çeyrek ya da yarı final arasında gitgel yaşıyoruz. Bunu başarırsak önemli bir çıkış olur" dedi.

"ABDÜLKADİR, CANER VE SONER’DEN ÇIKIŞ BEKLİYORUM"

Akçay, Abdülkadir, Soner ve Caner’den ikinci yarıda çıkış beklediğini vurgulayarak açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Mevcut kadrodan Abdulkadir bir çıkış yapabilir. Soner'den bir çıkış bekliyorum. Caner'in bölgesindeki tecrübe yoğunluğu kendisinin rol almamasında etkili oldu ancak karakteri ve kişiliğiyle sıçrama kabiliyeti, yüksek mücadele gücüyle bunu kapatabilir. Malouda ve Bosingwa büyük organizasyonlarda hedefe ulaşmış takımların içerisinde yer almış lider oyuncular. Özellikleri yüksek. Takıma katıldıktan sonra da gerek duruşlarıyla, gerek karakterleriyle örnek oluyorlar. Bazen bize de katkı yaptıkları oluyor. Bize genç oyuncular yetiştirme konusunda faydaları olacaktır. Tecrübelerinden her alanda faydalanmak istiyoruz."

"KULÜBÜN SAHİBİ TARAFTARLARDIR"

Taraftarların takımın sahibi olduğunu da söyleyen Akçay, "Kulübün ve takımın sahibi taraftarlardır. Taraftarın ne beklediğini ve ne istediğini göz ardı etmeden onları mutlu edecek şekilde çalışmak zorundayız. Takımın sahadaki duruşu, mücadele gücü yükseldikçe taraftarın da tribünlere geleceğini düşünüyorum. Pas ve goller atmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

AKÇAY TAKTIĞI YÜZÜKLERİN ANLAMINI AÇIKLADI

Akçay, parmağına taktığı yüzüklerin ne ifade ettiğini de açıkladı ve şunları söyledi:

"Yüzük gençliğimden beri sevdiğim bir aksesuar. Yüzüklerin bir kısmı inançlarımı, bir kısmı paradigmayı, dünya görüşümü, bir kısmı da ruhsal fıtratımı, bana ait duyguları ifade ediyor. Birinde Arapça 'Vav' harfi var. Dürüstlük ve adaleti temsil ediyor. Ben öyle bakıyorum. Birinde Osmanlı arması var, genlere saygıyı ifade ediyor. Türk olmanın onurunu veriyor. Diğeri de yaşamımda saygı gördüğüm ve onore edildiğim, belediye başkanından valisine, kadınından çocuğuna kadar aşırı derecede sevgiyle karşılanıp başarılı olmamda katkı sağlayan bir kenti, Kütahya’yı ifade ediyor."
Editör: TE Bilişim