Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, yarın ki Dinamo Minsk maçı öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 3. Ön eleme mücadelesinde yarın Belarus ekiplerinden Dinamo Minsk ile 1-0’ın rövanşında Hüseyin Avni Aker Stadında karşı karşıya gelecek. İlk maçta Bordo-Mavililer iyi bir oyun ortaya koymuş ve rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etmişti. 
Trabzonspor yarın ki maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Bordo-Mavililerde yarın ki maç ile ilgili ise bugün Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay,bir basın toplantısı düzenliyor. 
Hüseyin Avni Aker Stadında düzenlenen basın toplantısında konuşulanları an be an 61saat.com olarak size canlı anlatım şeklinde aktaracağız.

Toplantıda konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, “İki ayaklı maçın ikinci ayağını oynayacağız. Dediğim gibi deplasman istatistikleri yüksek bir takım ile oynayacağız. En son müsabakalarını da kazanmış olmalarıyla moral bularak bizimle oynayacakları maça hazırlandılar. Bizim açımızdan kazanmak istediğimiz bir maç. Belki bu galibiyet bizim Avrupa ligin ayapacağımız yolculuk için önemli bir viraj olacak. Oyuncu arkadaşlarımızla bu müsabakanın önemi ile ilgili yaptığımız konuşmalarda onların bu konuyu çok ciddi anlamda ele aldıklarını biliyoruz. Bu sevindirici durum. Yarın biz sadece sahada değil tüm camiamızla bu maçı oynayacağız. Kazanmak istiyoruz. Ancak futbolun gerçeklerini unutmamak gerek. Bir müsabaka oynanmadan kazanılmıyor” dedi. 

Colman’ın yokluğunun nasıl etkileyeceği ile ilgili bir soruya Akçay, “Sonuçta biz bir takımız. Eksiklikleri yada oyuncu ceza alması yada sakatlığı ile ilgili oluşan her durum futbolun içinde var. Ama arkada mevcut olan oyuncularımız var. Çözüm üretecek oyuncularımız var. Eksiklik olarak görmüyorum. Sonucunda biz takımız. Takım olarak bu müsabakaya hazırlandık. Onun yerinde oynayacak arkadaşım ondan daha iyi de oynayabilir. Şansı iyi kullanma durum olabilir. Eksiklik olarak değil takım içerisinde çevrilecek rotasyon olarak bakıyoruz” dedi. 

Kazanmak amaçlı mı yoksa defans ağırlıklı mı olarak, “Akılcı oynayacağız. Karşımızda kontra atağı çok iyi oynayabilin, deplasman istatistikleri ve hızlı oyunculara sahibiz. Sadece akıllı oynayacağımız söyleyebilirim. Taktiksel ve stratejik bir konuşma ama akıllı oynayacağız” dedi. 


Akçay’ın ardından konuşan Emre Güral ise, “Kritik bir maça çıkacağız. Geçen sene Avrupa ligine de katılmamıştık. Avantajlı skorla geldik. Ama daha her şey bitmedi. Hepimiz yüzde yüz farkındayız bu maçın önemini. Bir de bayram. Herkesin bayramını kutlarım. Yarın çok güzel bir bayram hediyesi yapmak istiyoruz. Çok iyi hazırlandık. İnşallah Allah’ta yüzümüze güler. Bu maçı galip bitiririz. Tabi ki dikkatli akıllı oynayacağız. Ama biz Trabzonspor’uz. Hayatta geri çekilen bir takım olamayız galibiyete gideriz inşallah. 

Yusuf Erdoğan ise, “Deplasmandan avantajlı skorla döndük. Takımımıza yeni oyuncular da geldi. Yavaş yavaş takıma ısınıyorlar. Bende bunlara dahilim. Yarın da güzel bir skorla turla döneceğimizi eminim. Yarın da bayram. İnşallah Trabzon’a iyi bir skorla çifte bayram yaşatmak istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim