Derenin derinliğini deliye ölçtürürlermiş. Göreve getirilmem radikal bir karar. Süper Lig tecrübem olmadığı için kaygılı olanlar çok rahat olsun.En kısa zamanda R.Madrid ve Barcelona ile final oynarız. Real’i yeneriz ama kardeş Barça’ya karşı renklerinden dolayı biraz zorlanırız.

TRABZONSPOR’UN yeni patronu Mustafa Reşit Akçay, geleceğe ait planlarını Trabzonspor'un efsane futbolcularından Serdar Bali'ye anlattı. 

İşte 2 saatlik röportajın detayları.

-Trabzon zorda olmasa (1975’teki gibi) göreve getirilir miydiniz?

“Derenin derinliğini deliye ölçtürürlermiş. Ama ben yönetimin aldığı bu kararı çok radikal görüyorum. Her ne kadar sınırlı ve dar imkanlar gibi görünse de ben, Trabzonspor’un gücünün çok büyük olduğunu ve sorunları çözecek enerjisi olduğunu düşünüyorum. Benim için kutsal bir görev. Belli bir kesimin, Süper Lig tecrübem olmadığı için kaygı duyması gayet normal.” 

-Kısa dönemde hedefiniz nedir?

“En kısa zamanda Real Madrid ya da Barcelona ile final oynayacağımızı söyleyebilirim. Real’i mağlup ederim ama Barcelona işi zor. Bu kadar iddialıyım.”

-Bordo-mavi diye Barça’ya kıyak mı geçiyorsunuz?

“Kardeş kulübümüz, renklerimiz aynı. Renklere zorlanıyoruz.”

Ben, ben olmazdım

-Yeni sezonda çıtayı çok yüksek koymuyor musunuz?

“Evet çok doğru. Ama hayatımla ilgili de hep böyledir.”

-1975’ten 84’e kadar 6 kez şampiyon olduk. Şimdi ikincilik ve üçüncülük bile umursanmıyor?

“Yani efsanenin intikamı devam ediyor. Bu düzeni değiştireceğiz.”

-İyi imkanlar sunulsa siz, siz olmazsınız herhalde, öyle değil mi?

“Evet doğru. İyi bir örtüşme.”

Amatörce 

-Real’le final oynayacağız diyorsunuz, o zaman ucuz yabancı yerine 10-15 milyon dolarlık yıldız şart değil mi?

“Bence gerek yok. O takım Barcelona ile final oynamışsa karşılığını alacaktır. Hiç çekinmiyorum, bilgime ve birikimime güveniyorum. Oyun felsefemizi anlatmakta zorlanacağımı sanmıyorum. Sadece profesyonel olmaları işimizi zorlaştırabilir ama kalplerine giden yolu bulup onların profesyonel baktıkları bu anlayışı amatör bir ruha dönüştürürsek bir sorun yaşamayız.”

-Profesyonellik para olmuş gibi..

“Evet. Kazandıkları para dünyadakinden vergisiz müthiş bir para. O zaman profesyonelce yaşayayım derse zaten amatöre dönmüş oluyor.”

Generalleri ben istedim

Akçay, “Sizin general olarak adlandırdığınız Hami Mandıralı ve Ünal Karaman’ı ben istedim. İkisiyle çalışmak benim fikrimdi. Herkes kendi işini iyi yaparsa hiçbir problem olmaz. Çalışma anlayış ve prensiplerimizi belirleyip ona göre yol alacağız” dedi.

Senkron tutturulamadı

Trabzon’un patronu, “Kadroda iyi elemanlar var ama senkron tutturulamadı. Yani kapıyı almışsın anahtarını almamışsın misali” sorusuna “Doğru bir tespit. Bu kadro Devler Ligi’nde oynayıp 7 puan topladı.  Sonuçta başarısız ve yetersiz oyuncular demek doğru değil. Bu Sarar’dan gömlek alıp Tarlabaşı’nda satmaya benziyor. Yani kendi malımızı değersizleştiriyoruz” diye cevap verdi. 

KAYNAK: STAR