Nadir Saral başkanlık adaylığını açıkladıktan sonra ilk defa basının ve kamuoyunun huzuruna çıktığını belirterek “Tek aday önerileri bir hayli teklifler geldi. Adaylığı açıklamadan önce ilk önce Atay Aktuğ’u aradım. Şimdi adaylığımı açıklamamam gerektiğini söyledi. İstanbul'da başkanlarla toplantı yaparak tek aday olması yönünde çalışmalar yapalım bir çare bulalım dedi. Bende bekleyeceğim eğer aday olmamam istenirse bana makul ve mantıklı bir açıklama beklerim dedim. Beni sayın Aktuğ beş gün oyaladı ve tek adaydan yanayız dedi. Bende somut olarak neden böyle dedim. Fakat o günden sonra bazı basın organlarında yer aldığı gibi tek aday olma olayını ben engellemişim, tek adaya razı olmamışım gibi yalan yanlış bilgiler ortaya çıktı. Trabzonspor’un huzurunu bozan bir adam olarak ben bu sokaklarda dolaşamazdım. Bu işe çare bulmak isteyenler hiçbir somut gerekçe ortaya koymadan adaylığımızı istememişlerdir. Beni Hacıosmanoğlu’nun adayı olarak beni lanse edenler kongrede ona oy verenlerdir. Sandıktan demokratik bir şekilde çıkan başkandır ve bizi temsil ediyor. Bu söylemlerde en can sıkıcı olan ise; bu algı sizin kafanızda da olabilir. Yanımızda gördüğünüz gibi sekiz tane güzel insan, başarılı insan var. Ben kimsenin adamı ve adayı olmam.” dedi.


BİRLİK BERABERLİK YOKSA 10 TANE MESSİ ALSAN NE FAYDA

Başkan Adayı Nadir Saral, Trabzonspor'u kaosa sürükleyecek bir yönetim anlayışı içerisinde olmayacak bir yönetim tarzı göstereceklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Divan başkanlığını kazandığımızda ne yapacağımızı çok tartıştık. Ben gökteki yıldızları vaat etmiyorum. Trabzonspor tüzüğündeki yetkileri kullanacağım. Yetkilerimi aşacak,camia içinde kaosa sürükleyecek bir şekilde yönetmeyeceğim. Trabzonspor içersinde birlik beraberlik olmadığı sürece on tane Messi de alsanız başarılı olamazsınız. Biz birlik beraberlik vaatleriyle bu yola çıktıysak başkanlığımızda da bu yönde yürüyeceğiz. Bizim adaylığımız için camiada parçalanmaya neden olacağını belirtenler ise başkanlar birbirlerini suçlarken birlik beraberlikten söz eden bizler nasıl camiayı bölüyoruz anlamak mümkün değil. İki aday bunu neden böyle görmüyor.”

ENERJİMİZİ TRABZONSPOR'A OYNANAN OYUNLARA KARŞI HARCAYACAĞIZ

Trabzonspor'da kavga ederek değil özeleştiri kültürü ile başarıya ulaşılabileceğini vurgulayan Nadir Saral, “Trabzonspor’un çamaşırlarını sokağa dökerek,kol kırılır yen içinde kalır gibi eleştirilerimizi yönetime ilettik. Bugün kazanmamız halinde aynı yöntemle birlik beraberlik içinde kavga ederek değil,bizlere karşı oynanan oyunlara karşı enerjimizi harcayacak şekilde yapacağız. Federasyon,takımlar ve hakemler bizleri sevmiyor diyoruz ama bizler Trabzonspor camiası olarak birbirimizi seviyor muyuz? Bizler birbirimizi severek öz eleştiri kültürüyle başarıya ulaşacağız. Biz seçildiğimiz takdirde tüm arkadaşlarımızla çok iddialı şekilde konuşarak afaki şeyler söylemiyoruz ama bu yolda yürüyeceğimizi, tüm adımlarımızı bu yolda atacağımızı ifade etmek isterim. İdari ve hukuki yönden iç denetim yapmak gibi amacımız yok. Bu tür şeyleri yapacak kişiler vardır. Kimseye yıldızları vaat etmiyoruz.” dedi.

İLK İŞİMİZ SİCİL KURULU

Trabzonspor Sicil Kurulu hakkında düşünceleri sorulan Nadir Saral bu soruya, “Bunun hesabını genel kurulda verecektir. Bizler yönetim kurulları içersinde meseleleri sokağa dökmeyeceğimizi söyledik. Divan Kurulu Başkanı veda ederken bunun hesabını sizlere verecektir. Sicil Kurulu'nu ise yeni yönetim bunu yapmalıdır. Biz yönetime gelirsek ilk işimiz bu Sicil Kurulu ile ilgili olacaktır.” ifadeleriyle cevap verdi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ DİVAN'IN YETKİSİNDE DEĞİL

Başkan Adayı Nadir Saral'a sorulan bir başka soru da tüzük değişimi ile ilgiliydi. Saral bu soruyu da şöyle yanıtladı:

“Tüzük değiştirme konusu divanın yetkisinde değil ancak öneride bulunur. Tüzük değişikliğinin başındaki başkan Sayın Ali Sürmen'di. Başkan iken değiştiremedi şimdi nasıl değiştirecek bunu bilmiyoruz. Tüzük değişikliğiyle ilgili bir alt yapı olduğunda bizim de önerimiz olur. “

GALATASARAY İLE BİR TUTMAYIN!

Galatasaray'ın divan kurulu ile Trabzonspor'un divan kurulu bir tutmayın. Arada ki fark çok büyük. Trabzonspor'un divan kurulu üyelerinin %80 i birbirini tanımazken , Galatasaray'ın divan kurulu üyelerinin hepsi yakın arkadaştır. Bu olguyu çok net olarak bilmemiz gerekir.