Bu maçta hakem Yunus Yıldırım’a çok da fazla iş düşmedi. Ancak yine de, birkaç kritik ve tartışılacak pozisyonlar vardı. 

7. dakikada Beşiktaş ceza alanı içerisinde Emre Güral, topu önüne aldığı an Ersan Gülüm yandan topa müdahale etmek istedi. Ancak Emre’ye de, topa da dokunamadı. Bu pozisyonda ‘devam’ kararı doğruydu. Hakemin gösterdiği sarı kartlar yerinde olmakla beraber, sarı kartı olan Veli’ye, rakibine arkadan yaptığı harekette ikinci sarı çıkmalıydı. 

Almeida’nın 89’da atmış olduğu golde ofsayt yoktu. Ancak bu pozisyon sonrasında Mustafa Yumlu’nun üzerinden vurduğu kafa golle sonuçlanmış olsaydı, çok tartışılırdı. Almeida ofsayttı Çünkü Motta topu ayağından çıkardığı an, Almeida önde ve ofsayttı! 

Bence maçın en konuşalack pozisyonu 30. dakikada Necip’in, Yusuf’a kontrolsüz güç kullanarak yapmış olduğu fauldü. Yusuf’un yönü direkt kaleye doğruydu. Topu kurtardığı an, Tolga ile karşı karşıya kalabilecekti. Yunus Yıldırım, oyunu devam ettirerek hem serbest vuruşu atladı, hem de bu pozisyonda Necip’e bariz gol şansını engellemekten dolayı kırmızı kart göstermemiş oldu.

Serdar Tatlı