Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu son hafta maçında Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak ligi 3. sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden Trabzonspor’da Asbaşkan Nevzat Şakar, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, karşılaşmanın ilk yarısının bitiminde Ernst’e yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Burak Yılmaz hakkında konuşarak başlayan Nevzat Şakar, ”Burak gibi kaliteli, aklı başında bir oyuncunun sorumsuzca davranması bizleri üzdü. Ama arkadaşları kendisini affetti. 10 kişi oynamalarına rağmen iyi mücadele ettiler. İyi müsabaka oldu. Futbolcu arkadaşlarımızı kutluyorum. Beşiktaş’a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, Burak Yılmaz’ın son dönemde sürekli olaylarla gündeme geldiğini hatırlatması üzerine ise Şakar, ”Burak bizim çok terbiyeli, aklı başında bir sporcumuzdur. Olmaması gerekiyordu ama oldu, üzgünüz” diye konuştu.

Nevzat Şakar, Fenerbahçe maçında yaşanan saha olayları nedeniyle kendilerine verilen 4 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle gerekli tüm hukuki yollara başvuracaklarını da söylerken, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e dava açmasıyla ilgili olarak ise, ”Futbolcular muhatabımız değil” diyerek yorum yapmaktan kaçındı.