Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Sivasspor ile yapacağı maç için Sivas'a gitti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde maç öncesi son antrenmanını basına kapalı gerçekleştirdikten sonra THY'ye ait özel uçakla Sivas'a giden bordo-mavili takımda, Janko, Sapara ve Emerson ile sakatlığı süren Zeki Yavru ve Volkan Şen kadroda bulunmuyor. Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Zokora ve Bamba ise kadroya dahil edildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından aldığı 1 aylık hak mahrumiyet cezası sona eren kulüp başkanı Sadri Şener de Trabzon'a gelerek kafileyle birlikte Sivas'a gitti. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da kafilede yer alarak takıma destek verdi.

''Bizim daha çok kazanmaya ihtiyacımız var''

Kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivasspor'un ligin en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olduğunu belirterek, ''Biz de Gaziantepspor maçıyla bir çıkış yakaladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. İyi bir maç olacağını düşünüyorum ama bizim kazanmaya daha çok ihtiyacımız var. Ümit ediyorum kazanıp 2'de 2 yaparız'' dedi.

Şakar, teknik direktör Tolunay Kafkas'ın göreve gelmesiyle takımda yeni bir heyecan yaşandığını ifade ederek, ''Yeni bir teknik kadro, yeni bir heyecan var. Futbolcuların üzerinde tabii ki bunun yansıması net bir şekilde görülüyor. İnşallah yeni teknik ekip ile iyi sonuçlar alacağız'' diye konuştu.

Bu sezon ligde her takımın birbirini yenebildiğini kaydeden Şakar, ''Bu yıl çok ilginç, değişik bir lig oldu. Güçlü takımlar, zayıf denilen takımlara yenilebiliyorlar. Büyük takımların büyük puan kaybı oldu. Son senelerde belki hiç olmamış durum. Fakat biz kendimize bakalım. İnşallah iyi sonuçlar alacağız'' ifadelerini kullandı.

Şakar, kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri olarak hep beraber Sivas'a gidip takıma destek vereceklerini sözlerine ekledi.