Trabzonspor tarihinin ekonomik olarak en sorunsuz döneminde başa gelen Sadri Şener Yönetimi'nin rahat bir ortamda görevi devraldığına dikkat çeken Albayrak "Trabzonspor Kulübü’nün geçmişine bakacak olursak kendi kültürlerinden doğan ve kendi evlatlarıyla kendini dünyaya duyurmuştur. Trabzonspor geçmişte yapılan yanlışların faturalarını ağır ödüyor. Trabzonspor’un en büyük hatası borsaya açılmayı yanlış değerlendirmekti. Borsaya açılmak doğru olabilir ama kaynakları yanlış yere harcarsanız sonuç 300 milyon TL borç batağı olarak karşınıza gelir” dedi.

Trabzonspor’un hisselerle birlikte marka değerinin de düştüğüne dikkat çeken Albayrak “Trabzonspor’un yüzde 42.85’i halka arz edilmiş durumda. Bizim dönemimizde bir lot 14 TL iken şimdi ise 5 TL. Hedefsiz kalan taraftarı tribüne çekmek için bilet fiyatlarının düşürülmesi bile işe yaramadı. Borsa gözüyle bakıldığında bu durum Trabzonspor’u batık şirketler arasına alıyor. Her sıkıştığında çözümü hisse senedi satmakta bulursan tükenmeye ve batmaya mahkumsun. Kaliteli kadron olmazsa, iddialı durumda olmazsan marka değerin düşer. Marka değerin düştü mü hisse senedinin değeri de düşer. Bu, bu kadar basit bir denklemdir ve Trabzonspor maalesef bu denklemi kuramamıştır” diye konuştu.

Borsaya açıldığında kulübün yüzde 25 hissesinin halka arz edildiğini, kendi dönemlerinde hisse satmadıkları gibi 5 liralık değeri 14 liraya çıkartarak ve kulübü 26 milyon TL borçla devrettiklerini hatırlatan Albayrak, “Bizim yönetim 26 aylık dönemde hiçbir varlık satmadan borcu 37 milyon TL’den 11 milyon TL aşağı düşürdü. Hiçbir öz varlık satmadığımız gibi var olan mal varlıklarımızı da değerli hale getirerek yönetimi devrettik. Elde de sermaye bıraktık. Görevi bırakacağız diye anlaşma yaptığımız forma göğüs reklamı ücretini de gelecek yönetime bıraktık. Buna birde Gökdeniz’in satılması eklenince göreve gelinen 2008 yılı sonunda borçsuz bir kulüp vardı. Ayrıca Trabzonspor Kulübü olarak İstanbul’da istasyon projesini hayata geçirdik. Bu yönetim bunu muhafaza edemedi. 50 milyon dolarlık proje yok oldu. 20 milyon dolara yakın para kasaya girmişti. İstasyon kapatıldı” şeklinde konuştu.

En önemli projenin Akyazı Projesi olduğunu ifade eden Albayrak, “Bu fikri ortaya atıp, stat ile projelendirmeyi gündeme getirdiğimizde Türkiye’de yeni anlamında stat yoktu. Trabzonspor stat projesi dönemimizde başlatıldı. 800 bin metrekare alan Trabzonspor Kulübü’ne yılık 175 bin TL karşılığında kiralandı. Bu 800 bin metrekare alan Trabzonspor’a 49 yıllığına kiralandı. Bu yönetim anlaşılmaz bir tutumla bundan da vazgeçti. Daha sonra o arsa TOKİ tarafından kiralandı. Tamamı Trabzonspor’un olması gereken o alan işi ağırdan alma adına elden çıktı. Şimdi Başkan, TOKİ’ye yalvarıyor. ‘Bize buradan 100 dönüm arsa verin, tesis yapalım’ diye. Trabzonspor’u bu kadar aciz duruma düşürdüler” ifadelerini kullandı.

Başkan adaylarına başarı dileyen Albayrak, “Gerçekler bunlardır. Şu anki yönetim borçlanarak büyümeyi hedef aldı ama tam tersi oldu. Borçlanarak batış oldu. Gelecek olan yönetim de borç yaparak büyümeye çalışırsa gelecek karanlık olur. Geçmişteki hatalar tekrarlanmamalı. Trabzonspor’u, Trabzonspor’a gönül verenleri kandırmayalım. Gerçekler ortada. 40 milyon Euro’luk yabancı transferi yapıldı. Elde para eden sadece iki kaleci var. Diğer futbolcuları serbest bıraksan da gitmez. Çünkü yüksek ücretler alıyorlar. Böyle bir çiftlik bulamazlar. Bu gerçekler doğrultusunda camiaya fazla beklentiye sokmayalım. Gelecek olan yönetimin birinci problemi ekonomi yönetimi olmalı. Başarı ondan sonra gelmelidir” dedi.