Sümer’in yanlış açıklamalarının kimseye fayda sağlamadığını ve borsaya açık bir şirket olarak Trabzonspor’a zarar verdiğini söyleyen Mali İşler Sorumlusu Üstünsalih, “Trabzonspor’un borcu 178 Milyon TL’dir. Bunun dışındaki söylemler külliyen yalandır” dedi

Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer’in düzenlediği basın toplantısında İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimini borç konusunda kamuoyunu kandırmakla eleştirmesine Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu Abdi Serdar Üstünsalih tepki gösterdi. Sümer’in, “Mali kongrede 170 trilyon olarak belirtilen borcu, SPK’ya 230 trilyon olarak bildirdiler ve bilanço oyunları ile kamuoyu kandırdılar” sözlerinin gerçekle bağdaşmadığını söyleyen Üstünsalih, “Herkes bildiği dalda konuşsun” dedi.

Üstünsalih, Sümer’in telafuz ettiği rakamların ikisinin de gerçek olmadığını belirtirken, “En son geçtiğimiz hafta sonu kurullarımız ile yaptığımız toplantı da borcumuzu net olarak açıkladım. Trabzonspor’un borcu 178 Milyon TL’dir. Bunun dışındaki söylemler külliyen yalandır. Özkan Sümer, kulübümüzün duayenidir ve kendisine saygı duyuyoruz ama herkes bildiği dalda konuşsun. Zihin bulanıklığı yapmanın kimseye faydası yoktur” diye konuştu.

Trabzonspor’un borsaya açık bir kulüp olduğuna da vurgu yapan Üstünsalih, “Bizim bilançolarda oyun yapacak yeteneğimiz yok. Ayrıca borsaya açık olan bir kulübün de böyle bir şeye yeltenme şansı yoktur. Trabzonspor camiasına hizmet eden bir kişi olarak da özellikle mali konularda her şeye açığım. İsteyen herkese net olarak bilgi veririm. Ancak bu tarz söylemler ile borsaya açık bir şirket olarak Trabzonspor’a zarar vermeye kimsenin hakkı da yoktur” diye konuştu.

Kaynak: Günebakış