İngiliz The Guardian’ın, geleceğe damga  vuracak 60 genç oyuncu arasında gösterdiği ancak Ersun Yanal’ın altpıya gönderdiği Abdülkadir Ömür’ü, hocası Hami Mandıralı’ya sorduk:

Yalnızca Abdülkadir’den bahsetmek Trabzonspor’un diğer gençlerine haksızlık olur. Evet, Abdülkadir çok yetenekli ve müthiş bir sol ayağa sahip. Kesinlikle çok özel bir oyuncu. Yaşı çok genç. Benim zamanımda da hep kadrodaydı yani A takımla çalıştı. Onu kadroya almamdaki sebep, daha sıkı idman yapıp güçlenmesi ve deneyim kazanmasıydı. Belki zaman zaman oynatamadım ama o havayı yaşamasını istedim. Yetenek Allah vergisidir, gerisi çalışmayla olur. Bu çalışmayı da büyük takımlarda iyi antrenman yaparak, deneyimli oyuncularla sahaya çıkarak rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Abdülkadir, İngilizler’den önce Trabzon’da görev yapan Sadi Tekelioğlu hocanın, altyapı antrenörlerinin ve bizim de gördüğümüz bir isim. 

Sadece o değil

Onun gibi Ramazan Övüç, Semih Karadeniz ve hatta Şanlıurfa’ya gönderilen Muhammet Beşir Trabzonspor’da bizim oynattığımız, herkesin takdirini kazanan ve ‘bu çocuklardan sonuç alırız’ dediğimiz oyunculardı. Tabii ki teknik adamların ve yönetimlerin tasarruflarına saygı duymalıyız. Ancak bu futbolcuları küçük rakamlar karşılığında takımdan uzaklaştırmak, kiralamak doğru değil. Tam tersine takımda tutup, sonuna kadar zorlanması ve ilk fırsatta oynatılması lazım. “Trabzonspor altyapısı yıldız çıkartmıyor!” diye bir şey yok. Çıkan yetenekleri oynatmazsanız, genel algının bu olmasından kurtulamazsınız.