Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, transfer konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. BeIN Sports canlı yayınına bağlanan Usta, Zeki Yavru ile yolların ayrıldığını açıklarken, yeni transferler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İşte Muharrem Usta'nın açıklamaları;
Zeki Yavru ile yollarımızı ayırıyoruz. Kendisi de oynamak istediği bir kulübe gitmek istiyor. Kendisine bol şans diliyoruz. Yolu açık olsun.

Bongonda iyi bir transfer. İspanya'da Celta Vigo formasıyla bir sezonda 42 maçta oynamak kolay değil. Gol ve asist sayısı fazla olsa zaten çok daha üst düzey bir takıma giderdi. Belçika Milli Takımı'na girmek üzere.

İddialı bir şekilde bize geliyor. Bitirici yönünü bizde geliştirirse bambaşka bir Bongonda görmüş olacağız. Olympiakos'un istediği doğru. Biz bu sözleşmeyi yaparken bile bastırdılar. Hem Ersun Yanal'ın gençlere verdiği önem, hem de Trabzonspor'a olan inancı bize gelmesinde çok etkili oldu. Olympiakos hep devredeydi ama bizimle oldu.

''3-4 TRANSFER YAPACAĞIZ''

Bizim ihtiyacımız olan 3-4 transfer. Bir orta saha alacağız. Ofansif olacak. Nokta atışı yapmamız gerekecek. Önümüzdeki günler bu ihtiyaçları da karşılarız. Kendini kabul ettirmiş, tanınmış futbolcu pahalı futbolcu demek. Kucka gündemimizde. Şartlara bakıyoruz. İhtiyacımız olan oyuncuları Trabzonspor'a kazandıracağımızı düşünüyoruz.

''ALACAĞIMIZ OYUNCULAR BELLİ''

Türkiye'den bizim alabileceğimiz oyuncular belli. (Edin Visca transfer için) Alabileceğimiz oyuncuları biliyoruz. Enine boyuna araştırıyoruz. Transferde hata yapmamak istiyoruz. Sonradan bedeli daha ağır oluyor. En az hata ile transfer yapmak istiyoruz.

Türkiye'den Trabzonspor'a geldiğinde ayakları titremiyecek oyuncular kısıtlı. O oyuncular kimse bizim listemizde. Bir takımın kaliteli oyuncular ile iyi bir takım olabilmesi için birkaç yıla ihtiyacı var. Biz bunu bir yıl içinde tamamlamak istiyoruz.

''CASTILLO ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA İYİ OLACAK''

Castillo, önümüzdeki sene kendini çok daha gösterecektir. Bongonda, Real Madird, Barcelona'ya karşı çok iyi maçlar çıkarmış bir oyuncu. Türkiye'de belki bu sene patlama senesi yaşayacak. Kendisi de yapabileceklerinin farkında. Biz zaten ne yaptığını bilen oyuncular istiyoruz.

''YUSUF YAZICI BİR DÜNYA MARKASI''

Yusuf Yazıcı'nın bir dünya yıldızı olmasını sağlamamız lazım. Belki de uzun yıllar pek rastlanabilir bir oyuncu tipi değil. Her yönüyle dünya yıldızı olmaya aday. Dünyaya bakışını, dünyayı tanıması, futbol dışı özelliklerini geliştirmesi taraftarıyım. Onunla görüşmeler yapıyorum zaten. Dört dörtlük bir yıldız yapmamız gerekiyor onu. Bu sadece Trabzonspor için değil, Türkiye için önemli. Allah nazardan saklasın, çok önemli bir oyuncu.