Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yine çok özel açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, şunları söyledi: 

“Yine PFDK’ya sevk edildik. Bu kadar hızlı sevk ve açıklama nedense hep bizi buluyor. Ben söylediğinden geri adım atan adam değilim. Bunu bilen bilir. Ben hırsız demek istediğim zaman derim, dediklerim de bellidir. Ancak bizim ilk yarıda 15 puanımızın hakem hatalarıyla kaybolduğunu söyledim, hırsızlık olarak lanse edildi. Hırsızlık lafı benim lafım değildir. Hakem hatasına her zaman insan hatası olarak bakabilecek olgunluktayız ama endişemiz başka.” 

‘Tribünde olurdum ama...’ 

“Cezam olmasaydı maça gidip tribünde maçımı yine izlerdim. Ancak bu olmayınca stada gitmenin yersiz olduğunu düşünüyorum. Takımla beraberiz, onları yine uğurluyacağız, statta da temsil edileceğiz. Gelelim takımı sahadan çekme meselesine. Bu konuda verdiğimiz kararın arkasındayız. Camianın çok büyük bölümünden de destek gördük. Ancak yine bir bilgi hatası var düzelteyim... Hakem heyeti kuracağım, onlarla tartışıp pozisyon değerlendireceğim doğru değil. Bunca yıldır futbolun içindeyim. Hangisi hatadır, hangisi kasıttır anlarım. Bunun için hakem heyeti falan oluşturmaya gerek yok. Gereken kararı vereceğiz eğer söylediğimiz gibi bir durum olursa. Bunun için takım yetkililerine de haber verdik.” 

‘Yıldırım teşekkür etti’ 

“Bülent Yıldırım ile konuştum, doğrudur. Kendisi ile daha önce tatil ettiği maçta da konuşmuştum. O zaman söyledikleri ile bizi tatmin etmişti. Şimdi de söylediğim, ‘Hocam Allah yardımcınız olsun. İnşallah maçtan sonra sizler değil, futbol konuşulur. Benim size karşı önyargım yok, güveniyoruz’ dedim. O da bana aynen, ‘Başkanım teşekkürler iyi dilekleriniz için. Biz de adil yönetim için sahaya çıkacağız’ dedi. Trabzonspor bugüne kadar kimseden hak istememiştir, istemez de. Biz futboldaki her sonuca açığız, sorun başka.”