AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, son dönemde Türk Futbolu adına yaşanan talihsizliklere bir yenisinin geçtiğimiz Pazar akşamı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda eklendiğini belirterek “Pazar akşamı Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda misafir takım olarak yer alan Trabzonspor takımına ve yönetimine asgari misafirperverlik gösterilmemiştir. UEFA ve Futbol Federasyonu’nun talimatlarına uymayan bu tavır ülke sporu açısından da talihsiz bir durumdur” dedi.

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası saha içinde ve stat dışında yaşanan olayları değerlendiren ve olayların herkes için üzüntü verici olduğunu kaydeden Saral “3 Temmuz tarihinde başlayan süreçte yaşanan gelişmeler bağımsız yargının verdiği kararın yanında UEFA’nın da verdiği ceza ile yeni bir sürece girmiştir. Bu dönemde adı geçen spor kulübü yöneticilerinin soğukkanlı ve hukuka saygılı tavırlar sergilemesi beklenirken camiaları karşı karşıya getirmeye taraftarları germeye devam etmektedir. Pazar akşamı Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda misafir takım olarak yer alan Trabzonspor takımına ve yönetimine asgari misafirperverlik gösterilmemiştir. UEFA ve Futbol Federasyonu’nun talimatlarına uymayan bu tavır ülke sporu açısından da talihsiz bir durumdur. Fenerbahçe Kulübü’nün Türk örf adet ve geleneklerine uymayan en basit insani durum içermeyen bu davranışlarını şiddetle kınamak herkesin görevidir” diye konuştu.

Her ne kadar İstanbul Milletvekili olsa da, Trabzonlu olduğuna dikkat çeken Oktay Saral, “Doğduğum topraklara, medeniyet şehri Trabzon’a ve bu şehrin öznesi konumundaki Trabzonspor’a yapılan haksızlıkların karşısında durmak bizim almış olduğumuz ahlakın bir gereğidir. Her defasında ‘bizim Fenerbahçe taraftarı ile bir sorunumuz yoktur, onları seviyoruz’ diyen bir kulüp başkanına hangi sebeple böylesine çirkin bir saldırı düzenlenir anlamakta güçlük çekiyorum. Bu saldırı Fenerbahçe gibi bu ülkenin en önemli kulüplerinden birisini Dünyaya rezil etmiş olan kendi kulüp başkanlarına olan kızgınlıklarının, kırgınlıklarının, Sayın Hacıosmanoğlu nezdinde dışa vurumu mudur acaba?” şeklinde konuştu.

“TRABZONSPOR TARAFTARI MİSAFİRPERVERLİK DERSİ VERECEKTİR”
Trabzonspor’un şampiyonluğu kaybettiği 1996 yılında rakibi Fenerbahçe’yi Avni Aker Stadı’ndan alkışlayarak uğurladığını hatırlatan Oktay Saral, şunları söyledi:

“Spor Toto Süper Liginin ikinci devresinde Trabzon’da oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe takımına, yönetimine ve taraftarlarına bize ve kültürümüze yakışacak şekilde en iyi şekilde misafirperverlik gösterileceğinden de eminim. Böyle bir durumun camiaların gücünü arkasına alan, yüzleri köseleye dönmüş futbol tüccarlarına ders olmayacağı da aşikardır. Türk futbolunun bu derece kirlendiği ve seviyesizleştiği durumun düzelmesi için Fenerbahçe camiasını temsil eden ve yargı ile UEFA kararıyla şike yaptığı tescil edilen kişilerin futbol sahnesinden çekilmesi zorunludur. Söz konusu başkan ve yöneticilerin, taraftarların yaptığı bu çirkin davranışları engellemek ve özür dilemek yerine pervasızca Trabzonspor camiasını hedef alan açıklamaları ancak yüzleri ayakkabı hammaddesi olmuş kişilerin yapacağı bir davranıştır. Yıllar boyunca birbirlerini ezeli rakip gördükleri oranda aralarında ebedi bir dostluk kurulmuş olan bu iki camianın tekrar aynı vasıflara bürünmeleri için Fenerbahçe Kulübü Başkan ve Yöneticilerinin bir an önce asli işlerine geri dönmeleri ve Türk Futbolunu rahat bırakmaları gerekmektedir. Özetle; Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugünden tezi yok hemen acilen iradesini ortaya koyarak yargı ve UEFA kararları çerçevesinde 2011-2012 yılı için şampiyon Trabzonspor’un kupasını vermesi, Pazar akşamı Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yaşanan olayların sorumlularının da bulunarak cezalandırılması konusunda müdahil olması gerekmektedir. Bunlar yapılmadığı takdirde bu kavga ve çirkin ortamın devam etmesinin tek sorumlusu TFF ile şike yaptıkları yargı ve UEFA kararı ile sabit olanlar olacaktır.”

Saral, takımının maçını seyretmek amacı ile Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda bulunan ve çirkin saldırılara maruz kalan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na ve yönetim kurulu üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileterek konu il alakalı ihmali olan yetkililerle alakalı yapılacak işlemlerin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim