Galatasaray ile Trabzonspor arasında geçtiğimiz sezon Türk Telekom Arena'da oynanan olaylı maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel bir kez daha gündemi meşgul edecek gibi. Olaylı maç sonrası MHK'nın adeta sırt çevirdiği genç hakem, geçtiğimiz hafta gündeme yansıyan ifadeleri nedeniyle Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Deniz Ateş Bitnel'i Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 38. maddesi gereği disiplin kuruluna gönderdi. TFF'nin resmi internet sitesinde, disiplin sevkleri ile ilgili yapılan açıklamada, "A Klasman Hakemi DENİZ ATEŞ BİTNEL'in Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 38/1. maddesinin ihlali nedeniyle 01.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

İŞTE O MADDE MADDE

38 - DİSİPLİN HÜKÜMLERİ

a) Geçerli mazereti olmadan ısrarlı olarak görev kabul etmeyen, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde bulunan, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapan sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunan kurul üyeleri hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisanları Disiplin Kurulları tarafından iptal edilebilir, hak mahrumiyeti cezası verilebilir.

Hatırlanacağı üzere Deniz Ateş Bitnel'in görev yaptığı geçen sezon ki Galatasaray - Trabzonspor maçı Cim Bom lehine 2-1 sona ermiş, Karadeniz ekibi aleyhine 4 kırmızı kart çıkmıştı. Bu 90 dakikanın kamuoyunda günlerce gündemde kalmasının en büyük sebebi ise Trabzonsporlu oyuncu Salih Dursun’un, hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kart olmuştu.
Editör: TE Bilişim